Григор изпусна своите шансове срещу Чилич и приключи в Париж


Григор изпусна своите шансове срещу Чилич и приключи в Париж
Снимка: Getty Images/Gulliver

14911 0

Световният №10 Григор Димитров приключи участието си на Мастърс турнира в Париж. Българинът загуби в два сета 7:6 (5), 6:4 от хърватския №1 Марин Чилич, който продължава напред към 1/4-финалите. Това бе последният турнир за Григор през този сезон. 

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Двамата изиграха изключително оспорван и напрегнат първи сет. И Димитров, и Чилич изпитваха затруденение в голяма част от своите геймове, но си направиха само по един пробив, за да се стигне до тайбрек. Там Григор имаше отлично предимство с 5:4, но не успя да вземе двата си сервиса и подари възможността на Чилич за сетбол, от която се възползва. 

Вторият сет приключи доста по-бързо, като за това помогна и пробива още в първия гейм за Чилич. Григор така и не успя да го върне и макар че се бори хърватинът затвори частта с 6:4. 

Гледай на живо Григор Димитров срещу Марин Чилич само по MAX Sport 1

ПЪРВИ СЕТ

0:1 Чилич сервира пръв в двубоя. Хърватинът направи две бързи точки, но Григор успя да изравни за 30 равни. След нов аут от бекхенд бъклгаринът стигна до точка за пробив, но Чилич я неутрализира със страхотен сервис. След добра атака на българина по време на разиграването Гришо стигна до нов брейкпойнт и отново с мощен сервис по правата Марин се спаси. След бекхенд в мрежата на Григор Чилич най-сетне стигна до мачбол и успя да измъкне гейма.

0:2 (пробив) Бекхенд и форхенд в аут дадоха първите две точки на Чилич. С бекхенд в обратния диагонал той си осигури 3 точки за пробив, но и трите бяха спасени от хасковлията. Световният номер 7 си осигури и четвърти шанс за пробив, който бе осъществен след бекхенд слайс на Григор в мрежата. 

1:2 (пробив) Григор имаше шанс за връщане на пробив, след като поведе с 40:15, но и двете бяха изпуснати. След изравнянването Чилич отново вкара хубав и силен сервис, за да си осигури предимство, от което обаче и той не се възползва. Двойна грешка на Чили осигури нов шанс за връщане на пробива и този път Григор успя, след като Чилич сбърка от форхенд. 

2:2 Първи ас за Григор за 30:15 и това бе първия по-лесен гейм, за някой от тениситите. Григор успя да вземе подаването си на 15. 

2:3 Чилич взе първите си две точки, но Григор с невероятен удар от бекхенд с една ръка успя да намали - 15:30. Въпреки това и хърватинът записа един по-лек гейм на сметката си. 

3:3 Григор сгреши от бекхенд-слайс върна интригата и върна за малко интригата при 40:30, но след добър сервис взе подаването си и изравни резултата. 

3:4 Чилич поведе с 0:40, допусна леко разколебаване за 30:40, но след изпратена топка в аут от Григор, взе подаването си.

4:4 Хърватинът поведе с 0:30, след като Григор не прецени топка, която тупна точно пред него. Силен сервис обаче му осигури точки за 15:30, а след добра атака по правата изравни точките. С дълбок бекхенд Грищо се възползва от първата точка още, за да затвори подаването си. 

4:5 Бърз гейм на 15 за Чилич. 

5:5 Григор се вкара в неприятна ситуация, след която изоставаше с две точки. С ас номер 2 в двубоя обаче направи резултата 15:30. След това обаче се стигна до първа двойна грешка за българина в най-неподходящия момент - 15:40. Със скоростна така и форхенд диагонал отрази първия шанс. Мощен сервис и 40:40. Още един ас и Димитров си осигури предимство с три поредни точки. С дълбок сечен бекхенд Григор измъкна тежкия гейм за ново равенство.

5:6 Първи гейм на 0 и той е за хъратина.

6:6 Григор отново позволи на Чилич да си осигури две точки за сетбол. Първата бе отразена със сервис, а при втората хърватинът изкара топката в аут. Много хубав сервис отново успя да изпълни Григор, но вместо да звърши - допусна грешка от форхенд. След като 4 пъти спаси сета, Гришо успя и да си осигури предимство и отново успя да се измъкне, за да се стигне до тайбрек.

Тайбрек: Чилич успя да осъществи прът мини-пробива, но Григор го върна още при следващото разиграване. Българинът принуди Чилич да сгреши и при втория си сервис за 3:2, но и Димитров сбърка на сервиса си за 3:3 след 4 последователни мини-пробива. Чилич отново не успя да уцели добре топката и бълагринът успя да увеличи преднината си 5:3. Григор обаче изпусна преднината си, след като загуби и двете си точки и Чилич стигна до сетбол при 5:6. Хърватинът се въползва и след над час игра взе сета. 

ВТОРИ СЕТ

0:1 (пробив) Ужасно начало за Григор и през втория сет. Чилич се възползва от устрема си от тайбрека и успя да направи пробив още в първия гейм. 

0:2 Григор поведе с 30:15, но Марин Чилич направи 4 поредни точки и успя да затвърди пробива си. 

1:2 Този път без затруднения за Григор и затвори подаването си на 0.

1:3 Гейм на 0 и за Чилич.

2:3 Българинът имзъкна изключително тежък гейм, Григор спечели две бързи точки, но след два сгрешени бекхенда резултатът се изравни. След това му се наложи да спаси три точки за пробив, но се справи и при предимство, което си осигури затвори гейма.

2:4 Гейм на 15 за Чилич. 

3:4 Без проблем и за Григор, който даде само точка на хърватина. 

3:5 Още един бърз гейм и Чилич го затвори на 0.

4:5 Григор показа характер в този гейм и успя да отрази дветочки пред Чилич за затваряне на мача. При първото предимство, което си осигури успя с добър начален удар по диагонала и перфектна къса да приключи гейма в негова полза.

4:6 Чилич започна със седмия си ас, но след това сбърка форхенд по правата. Григор поведе след двойна грешка на хърватина, но след фобър начален удар и форхенд-уинър доведе до равенство. След недобър форхенд на Григор, излязал в аут Чилич затвори мача.

Преди мача

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Мастърс-а във френската столица, след като вчера надигра Роберто Баутиста Агут с 2:0 сета. Днес съперникът е още по-тежък в лицето на Марин Чилич.

Двамата до момента имат четири срещи, като три от победите са за шампиона от US Open 2014. Първата им среща е през 2014, когато Чилич печели в Бризбейн с 2:0. През следващата година идва първата и за момента единствена победа за Гришо, като тя е именно на Мастърс-а в Париж след 7:6, 7:6. През 2016 година Чилич печели на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, а същата година побеждава хасковлията и в Синсинати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички