Григор "двойната грешка" Димитров приключи участието си в Пекин


Григор "двойната грешка" Димитров приключи участието си в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2550 0

Първата ракета на България Григор Димитров продължава със слабия си сезон 2018, след като загуби още във втория си мач на силния турнир в Пекин. Григор изигра колеблива среща и падна от втората ракета на Сърбия Душан Лайович в три сета – 4:6, 6:2, 4:6. Загубата означава със сигурност ново падение в ранглистата, защото през миналата година Димитров стигна до полуфинал в китайската столица, а сега отпада още на осминафинал.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Първият сет отиде на сметката на Лайович, след като той се възползва отлично от слабия старт на Григор и проби още в първия сервис гейм на българина, което се оказа достатъчно да бъде решен изходът на сета. Нямаше и как да е иначе, след като Лайович беше отличен на сервис – със средно 9 от 10 спечелени точки при вкаран първи сервис и 100% спечелени втори до 5:3 гейма в първия сет!

Втората част тръгна по-добре за Димитров – пробив за 2:0, но веднага след това дойдоха проблемите. Още в сервис гейма за затвърждаване на пробива Григор допусна три точки за пробив, макар и не поредни, но някак оцеля. Вече при 3:1 гейма в полза на българина, той не издържа, след като резултатът стана 15:40 и се предаде по твърде познат начин – двойна грешка.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО Григор Димитров срещу Душан Лайович само по MAX Sport 1.

За щастие обаче Григор реагира моментално – с по-подсигурена игра и доста сечен бекхенд той обърка достатъчно Лайович и го накара да прави грешки, за да се стигне моментално до нов пробив – 4:2 за българина. Повече проблеми за българина нямаше и той завърши сета с нов пробив, след като хвана на два пъти Лайович неподготвен на мрежата. А статистиката за сета беше категорична – Лайович вкара 82% първи сервис, но спечели само 39% от разиграните точки при първи начален удар, т.е. Димитров му „хвана цаката” на ретур. На втори начален удар обаче сърбинът беше с 50% спечелени точки, а българинът със само 25% - определено червена лампичка!

Фактът, че Григор си осигури правото да сервира пръв в решителния трети сет изобщо не му помогна да поеме инициативата. Той беше пробит още в първия гейм, след като направи две двойни грешки – за старт и за финал на гейма. А Лайович затвърди със солиден гейм на 15.

Неприятностите за Димитров продължиха и при 3:1 за Лайович нашето момче се изправи пред три точки за пробив, но за щастие те не бяха поредни и българинът успя да ги отрази, главно заради сервиса в тези решителни моменти. Това се оказа много ключово, защото още в следващия гейм Димитров върна пробива, след като успя с мощен бекхенд да засече тръгналия да решава решителната точка на мрежата противник – 3:3.

Всичко обаче приключи по познат за Димитров начин – 4:4, 15:40, двойна грешка и сервис за мача за Лайович. А той беше безкомпромисен – сервис гейм на нула, завършен с ас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички