Григор Димитров започна с успех Australian Open 2019 (ВИДЕО)


Григор Димитров започна с успех Australian Open 2019 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4669 0

Съвсем не толкова гладко, колкото се искаше на всички фенове на Григор Димитров, протече първият му мач на тазгодишния Australian Open. Първата ни ракета трябваше да прави обрат за победа над сръбския ветеран Янко Типсаревич – 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

Първият сет премина с доста колебания на сервиращите, като още в първите два гейма посрещащият тенисист имаше по 2 шанса за пробив, но до такъв не се стигна. Григор можеше да нанесе решителен удар при 4:3 гейма, когато отново имаше 15:40, но Типсаревич пак игра решително, а българинът не се възползва от отличната възможност. Логично наказанието дойде бързо – пробив за 5:4 за Типсаревич, при това от първи шанс и уверен сервис гейм за затваряне на сета, завършен с ас.

Втората част вече премина по съвсем друг начин – Димитров вдигна темпото и проби от раз за 2:0 гейма, след като оцеля след труден сервис гейм. Проблемите със сервиса продължиха до средата на сета – едва 40% вкаран първи начален удар, но след 4:1 гейма и тук нивото се повиши, Димитров записа два поредни сервис гейма на нула и изравни сетовете след 6:3.

Третият сет започна като втория – отново ранен пробив, при това на нула, на сметката на Григор. Точно в този момент си пролича, че Типсаревич почва да привършва горивото – втори пробив за Димитров, за 3:0 гейма, и сетът беше вързан в кърпата, след като нашето момче успя да направи и трети пробив за финал на частта – след двойна грешка на Типсаревич, което му даде възможност да сервира за старт на четвъртия сет.

Противно на очакванията, в четвъртия сет Типсаревич се посъбра и оказа сериозна съпротива. Той успя да премине през труден сервис гейм, с няколко равенства, за 3:3, а след това принуди и Григор да се потруди здраво, за да задържи аванса си като първи сервиращ в сета. Чак при 5:4, Димитров получи добра възможност – 15:40 на сервис на Типсаревич т.е. два поредни мачбола. Първият беше спасен от сърбина, но при втория вече нямаше прошка, след като нашето момче хвана неподготвен Типсаревич след добър бекхенд.

В следващия, втори кръг, Димитров ще излезе срещу уругваеца Пабло Куевас, който се справи с друг сърбин - Душан Лайович, при това с чиста победа от 3:0 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички