Григор Димитров тръгна трудно, но успешно във Вашингтон


Григор Димитров тръгна трудно, но успешно във Вашингтон
Снимка: Getty Images/Guliver

2006 0

Много трудна, но все пак сладка вечер преживя първата ни ракета при мъжете Григор Димитров в откриващия си мач на турнира във Вашингтон. Димитров трябваше да премине през три сета, но спечели срещу стабилния британец Кайл Едмънд – 7:5, 4:6, 6:3. Следващият опонент на нашето момче ще е победителят от двойката Стив Джонсън - Данил Медведев.

Точно както и се очакваше, мачът беше много оспорван, предвид добрата форма на Едмънд, който влезе в срещата след лесна победа над талантливия кореец Хьон Чун. Първият сет отиде на сметката на Димитров, след като се възползва и от добро стечение на обстоятелствата в края на частта. Двойна грешка на Едмънд даде шанс за пробив за Григор още при 1:0 гейма за българина, но британецът се събра на начален удар и удържа. След това той на свой ред имаше цели 5 възможности да пробие българина, включително 0:40 при 5:5 гейма, но така и не намери начин да го стори, като при петия шанс съдиите грешно дадоха аут на ретур на Едмънд, който обжалва с "Ястребово око" и поиска директна точка, само че Григор беше играл с топката в момента на отсъждането и точката се преигра, като българинът направи ас и се измъкна. За капак нашето момче взе сета от трети опит на сервис на опонента, който видимо се изнерви и пропусна на няколко пъти от форхенд – 7:5 за Григор.

За съжаление вторият сет тръгна лошо за Димитров, който не удържа на натиска на Едмънд от форхенд в третия гейм и британецът дръпна с пробив за 2:1. Григор можеше да го върне при 3:2 гейма, но цели 4 пъти не намери начин да се възползва от открилите се точки за пробив. При 5:4 гейма и сервис на Едмънд за сета, Григор докара нещата до 30:30, но точно тогава, след дълго разиграване, в което успя да използва цялата дължина на корта, българинът беше матиран от невероятен удар от форхенд по правата от британеца и това се оказа решаващо – 6:4 за Едмънд.

Третият гейм за малко да се превърне в съдбоносен за Григор и в решителния сет, но този път той оцеля след 3 двойни грешки и само 3 вкарани първи сервиса при общо 10 разиграни точки. При цялото това трагично представяне в гейма беше истинско чудо, че Димитров всъщност се изправи само пред една точка за пробив и я спаси след хубав първи сервис и солиден форхенд.

При 4:3 и 15:30 в полза на Григор, "Ястребовото око" спаси Едмънд да не направи двойна грешка, но британецът не се възползва и всъщност при втори опит да вкара сервис направи такава, а след това беше пробит, след стабилна игра по целия корт от страна на Димитров. Това му даде шанс да сервира за мача и Григор взе своето, завършвайки с коварен сервис по линията, който Едмънд прати далеч в аут още на първия мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички