Страхотна победа за Григор Димитров на US Open, отива на осминафинал


Страхотна победа за Григор Димитров на US Open, отива на осминафинал
Снимка: Guliver/Getty Images

4698 0

Първата ракета на България Григор Димитров изкова прекрасна победа срещу Жоао Соуса с 3:1 (6-4, 6-1, 3-6, 6-2) и се класира на осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис - US Open.

Българският тенисист започна добре мача и спечели първото си подаване, като завърши гейма с ас. Соуса обаче успя да изравни бързо, принуждавайки българина да сгреши за 45-30, пращайки топката в аут – 1:1.

Първото прекъсване в мача дойде при 2:1 гейма в полза на Григор, който не допусна грешка и спечели и второто си подаване, макар и по-трудно от първото. Играта продължи да се води гейм за гейм, като последва ново изравняване от страна на Соуса за 2:2.

Григор Димитров повежда трудно с 3-2. При 30-30 с добър ретур Соуса принуди Григор да сбърка и стигна до точка за пробив. Благодарение на страхотен бекхенд уинър по правата нашият се успя спечели гейма си. Безпроблемен гейм за Соуса, който прави резултата 3-3.

4-3  за българина! Геймът започна много зле за нашия с 0-30, но с добър форхенд Димитров записа първа точка. А после с още един изравни. Българинът сбърка от бекхенд, което даде втора възможност на Соуса да пробие. Благодарение на три поредни точки нашенецът се оттърва.

След много труден гейм за българина за 4:4, развързката в сета дойде при първия пробив за Григор в мача, с който доведе нещата до 6-4 и сет за Григор Димитров.

Защо Григор целува тази част от тялото си след победата?! (ВИДЕО)

Вторият сет започна фантастично за Димитров, който продължи серията си и спечели първият гейм. През вторият дори успя да нарави пробив, макар че той не дойде никак леко.

Той поведе с 40:0, но допусна изравняване. В крайна сметка се стигна до два брей-бола, от които бе спечелен втория. Последва и най-силния гейм за Димитров от началото на мача, спечелен безапелационно от него на нула – 3-0.

Соуса  спечели следващото си подаване, също на нула, с което даде заявка, че не се е предал. Последва пореден силен гейм за Григор, който отново не остави никакви шансове на португалеца, печелейки на нула което окончателно пречупи Соуса.

Добрата игра на първата ни ракета продължи и при подаването на Соуса правейки нов пробив, който доведе нещата до 5:1. Шестият гейм също отиде в желаната от Григор посока и той напълно заслужено триумфира и във втория сет с 6-1.

Страхотен обрат в петсетова драма за Гришо на US Open

Третият сет започна много лошо за бъ;гарина. Бърз гейм за Соуса при неговия собствен сервис. Жоао Соуса пробива за първи път от началото на двубоя във втория гейм на 3-тия сет. Геймът завърши с двойна грешка от българина.

Григор пропусна точки за пробив и в крайна сметка португалецът взима подаването си и повежда с 3:0 гейма в третата част на двубоя.

Втори пробив за Соуса, и резултатът става 0-4, като в играта на Григор настъпи сериозен спад. Пети пореден гейм на сметката на Соуса. Изходът на сета изглежда ясен.

Григор си спечели сервис гейма и открива сметката си в сета. Соуса обаче ще сервира за затваряне на третата част. Със трахотна игра българинът връща един от пробивите, след като взе подаването на Соуса на 15. Все оше обаче все още има да връща един брейк.

Трети пореден гейм за Григор Димитров. Все пак Соуса ще сервира за втори път за успех в сета, като ще използва нов комплект топки. За съжаление този път нямаше пробив и Соуса спечели третия гейм. Португалецът спечели подаването си на 15.

За жалост Соуса пробива на старта на четвъртия сет. Григор имаше преднина 30:0, но португалецът съумя да обърне развоя на играта. Соуса печели подаването си и затвърждава пробива.

Григор взима гейма, макар и трудно, и се разписва в сета. Резултатът вече е 1-2. в полза на португалеца. ДИМИТРОВ ВРЪЩА ПРОБИВА! Българинът поведе с 40:30 и направи брейк, с който изравнява резултата. Гейм на 30 и Григор за първи път от началото на сета повежда в резултата!

ПРЕКРАСЕН ГЕЙМ И ПРОБИВ за Григор Димитров. Българинът получи три опита за пробив, Соуса спаси първите две, но при третата португалецът допусна грешка и геймът заслужено беше спечелен от българина.

Димитров повежда с 5-2, след като обърна гейма от 0:30 и след паузата Соуса ще сервира за оставане в турнира. ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Напълно заслужена победа за българския тенисист.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички