Григор Димитров спаси 3 мачбола и оцеля на "Мастърс" в Шанхай


Григор Димитров спаси 3 мачбола и оцеля на "Мастърс" в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

2211 0

Григор Димитров беше пред угрозата да отпадне още в първия си мач на "Мастърс" турнира в Шанхай, но спаси 3 мачбола в решаващия тайбрек в третия сет и спечели срещу Раян Харисън, завършвайки с успех 3:6, 6:3, 7:6 (8:6).

Световният №9 имаше сериозни проблеми в самото начало на мача, като беше пробит още във втория си сервис гейм. Той имаше само 1 шанс за вземе подаването на Харисън, но американецът се защити и спечели първия сет - 3:6.

Във втората част Гришо повиши леко нивото на първия си сет (от 54% на 58% вкаран първи начален удар), но това беше достатъчно да не допусне нова възможност за пробив. На свой ред при резултат 4:3 в негова полза Димитров успя да стигне до брейк и да изравни сетовете - 3:6, 6:3.

В решаващата 3-а част нервите и на двамата тенисисти бяха опънати до краен предел. Пръв пробив регистрира хасковлията, който обърна съперника от 40:0, за да вземе гейма. В 4-ия гейм Харисън върна пробива, а след това при 2:3 и нов брейк пойнт за №46 в света Димитров допусна двойна грешка - 2:4.

Това обаче не беше всичко. При 30:30 в следващия гейм Димитров игра много солидно от основната линия, а Харисън допусна две поредни непредизвикани грешки - 3:4. Оттам насетне пробиви нямаше и, въпреки че при 4:5 Димитров изостана с 0:30, успя да спечели подаването си, а след това да стигне и до тайбрек.

В него Харисън направи разлика от два брейк пойнта за 5:2 и победата му изглеждаше сигурна при 6:3. Димитров обачое с уверен сервис и добри форхенди успя да вземе следващите две точки, а при сервиса си Харисън допусна непредизвикана грешка - 6:6 и три отразени мачбола. Това разконцентрира американеца, който почна да търси сметка на съдиите, а Григор завърши мача с нов брейк пойнт за 7:6 и ас за 8:6 в заключителния тайбрек.

Това е първи случай в кариерата на Григор Димитров, в който той прескача 2-ия кръг на турнира в Шанхай, което ще доведе до прибавянето на точки както към световната ранглистка, така и към годишната, която определя участниците в заключителния турнир от веригата ATP в края на годината. В нея към настоящия момент българинът е под №5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички