Григор Димитров се срина необяснимо в решаващия 3-и сет срещу Хаасе


Григор Димитров се срина необяснимо в решаващия 3-и сет срещу Хаасе
Снимка: Getty Images/Guliver

3542 0

Григор Димитров отпадна от надпреварата Мастърс в Монреал, след като допусна поражение с 6:7 (3), 6:4, 1:6 от Робин Хаасе в мач от третия кръг на силната надпревара в Канада. Българинът, който има две загуби и две победи след "Уимбълдън", допусна необясним срив в решаващата част на мача и допусна Хаасе да вземе 5 поредни гейма, с което той спечели и двубоя.

Двамата тенисисти бяха изключително уверени в своите сервис геймове в началото на сета, но Григор Димитров постепенно намали процента на вкаран първи сервис и позволи няколко пъти да се стигне до брейк точки в полза на Хаасе. До пробив не се стигна, но Димитров се срина в тайбрека. Там той допусна две двойни грешки и сбърка два форхенда, които дадоха аванс на Хаасе за 3:6. Той нямаше проблем да затвори тайбрека с 3:7.

Във втория сет Димитров влезе по-добре и получи няколко шанса за пробив, след като нямаше такива през първата част. Той успя да реализира брейк пойнт за 3:2, но веднага след това допусна ри-брейк за 3:3.

При 4:4 обаче Григор отново нанесе важен удар, взимайки за втори път подаването на Хаасе. При 5:4 Гришо поведе с 40:15, но допусна изравняване за 40:40. Благодарение на първия си сервис обаче, той взе следващите две точки и с 6:4 изравни резултата в мача.

В последния сет обаче Димитров тотално се срина. При 1:1 той загуби следващите 5 гейма, като при 1:4 беше пробит на 0, за капак последва и сервис гейм на холандеца на 0 - 1:6 и победа за Робин Хаасе.

Загубата на българина дойде изненадващо, след като беше абсолютен фаворит в срещата и имаше две победи от два мача срещу този съперник. Заради поражението той ще загуби доста точки, след като през миналия сезон игра четвъртфинал в Монреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички