Григор Димитров продължава напред в Монте Карло, следва среща с Краля


Григор Димитров продължава напред в Монте Карло, следва среща с Краля
Снимка: Getty Images/Gulliver

7858 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели срещата си с Ян-Ленард Щруф на турнира в Монте Карло от сериите Мастърс 1000. Българинът се наложи със 7:6 (2), 6:4 и така продължава напред към 1/8-финалите в турнира.

В първия сет играта на българина бе колеблива. Той първи допусна пробив, но веднага след това "натисна газта" и върна пробива. Последва нова размяна на геймове до 6:6, а в тайбрека Щруф нямаше никакви шансове след 7:2. Вторият сет започна отлично - с пробив за 28-я в света. До края Гришо не позволи на съперника да застраши подаването му и след 1:58 часа спечели срещата.

В следващата фаза на турнира Григор Димитров ще трябва да се изправи срещу световния №2 Рафаел Надал. Краля на клея далеч по-лесно спечели своя мач от 1/8-финалите, след като се наложи над сънародника си Роберто Баутиста-Агут след 6:1, 6:1.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Срещата започна със сервис гейм на Григор Димитров. Българинът обаче стартира по най-лошия начин и след две двойни грешки резултатът стана 0:40. Все пак сънародникът ни се измъкна от деликатната ситуация и след серия от пет поредни точки, той взе гейма си.

1:1 - Щруф отговори по безапелационен начин с гейм на 0, в който получи много помощ от началния си удар.

2:1 - Хасковлията отново имаше проблеми в своя сервис гейм. Той стартира с 0:30, но отново показа добра психика, за да обърне разбоя на гейма и да го спечели.

2:2 - Втори пореден гейм на 0 за немския тенисист.

2:3 (пробив) - Проблемите за Гришо нямаха край. Той отново изоставаше с 0:30 и 15:40, но спаси две поредни точки за пробив, за да изравни при 40:40. Все пак Щруф взе своето и стигна до пробив в петия гейм на мача.

3:3 (пробив) Димитров обаче бързо се върна в мача и натисна "газта" от началото на гейма, стигна до точка за пробив при 30:40, която бе отразена, но веднага след това записа две поредни точки и изравни резултата.

4:3 - Изключително трудно, но все пак успешно за сънародника ни завърши така важния седми гейм в сета. Той премина през множество обрати, но все пак 28-ят в света успя да го спечели.

4:4 - Отговорът на немския тенисист не закъсня и той на свой ред, макар и не лесно, спечели подаването си.

5:4 - Поредната тежка битка, която двамата предложиха на корт "Des Princes" бе спечелена от сервиращия. Българинът успешно спаси точка за пробив, а след това и спечели и подаването си.

5:5 - Григор спечели първите две точки на сервис на Щруф, но 44-ят в света отговори с четири поредни точки, с което изравни резултата.

6:6 - Григор Димитров спечели подаването си, след което успя да си завоюва два сетбол при сервис на съперника. Щруф обаче не трепна, отрази възможностите на съперника и спечели подаването си.

7:6 (СЕТ) - Тайбрекът в първия сет започна с минипробив за германеца, но веднага след това сънародникът ни направи два поредни, за да поведе с 2:1. Последва по една разменена точка на началния удар на българина, а смяната на игрищата стана факт при 4:2 след нов минипробив от ракетата на българския №1. До края на частта българинът сепчели всички точки и триумфира в първия сет след 7:2.

ВТОРИ СЕТ

1:0 (пробив) - Вторият сет започна отлично за сънародника ни, който стигна до точка за пробив при 30:40, а секунди по-късно мощен рев "Come on" огласи корта.

2:0 - Макар и трудно, българинът успя да затвърди пробива от предишния гейм. Гришо позволи да се стигне до 40:40, но все пак измъкна подаването си.

2:1 - Щруф отново имаше проблеми, след като трябваше да защитава точка за пробив при 30:40, но все пак се справи, а след това взе и подаването си.

3:1 - Все по-лесно Гришо печелеше точките на свой сервис, а с това и подаванията си.

4:2 - Димитров продължаваше да пази успешно преднината си от един пробив. При резултат 3:1 в своя полза българинът стигна дори до 0:40, но Щруф успя да измъкне подаването си с помощта на началния си удар.

6:4 (МАЧ!) - До края на мача Гришо бе концентриран изцяло върху спечелването на своите сервис геймове и стигна до успеха след 1:58 часа.

Преди мача

Програмата за днешния ден бе изтеглена и е ясно, че Григор Димитров ще играе трети на корт Court des Princes. Мачът е днес, като първият по програма започва в 12,00 часа. Този на Григор се очаква да е около 16,00 часа.

28-годишният Щруф е под номер 44 в класацията на АТР. Той не е печелил трофей в кариерата си. С българина имат по една разменена победа досега. Димитров печели с 6:1, 6:3 на твърди кортове в Стокхолм през 2013 година, а преди два сезона именно в Монте Карло германецът стига до успеха с 4:6, 6:3, 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички