Григор Димитров преглътна много горчив хап в Маями


Григор Димитров преглътна много горчив хап в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

2231 0

Провал - в това се превърна Мастърса в Маями за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който шокиращо отпадна с 0:2 сета от 158-мия в света Гуидо Пея - 3:6, 6:7 (4).

Досега Димитров нямаше загуба срещу този съперник, но дойде време да запише такава. Българинът пръв можеше да пробие на старта на мача, но не успя при цели три опита, след като дори кратко преваляване прекъсна срещата, а за капак подари брейк на аржентинеца с двойна грешка. Димитров моментално върна пробива, след като спечели подаването на Пея на нула, но след сбъркан бекхенд, двойна грешка и форхенд в аут българинът даде нов пробив на Пея, за 5:3, като този път аржентинецът взе своето и то след като Григор пропусна две точки за пробив в следващия гейм.

Във втория сет пробиви нямаше, макар че при 5:4 Григор имаше сетбол, но Пея го заличи след могъщ форхенд. Втори сетбол за българина имаше и при 6:5 гейма в негова полза, но този път неговият форхенд го предаде - далеч в аут. Така се стигна до тайбрек, където рано-рано Димитров изостана с 0:3, не успя да изравни при 2:3 и това се оказа фатално.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички