Григор Димитров обърнат от Мюлер още на старта в Базел


Григор Димитров обърнат от Мюлер още на старта в Базел
Снимка: Guliver/Getty Images

5068 0

Григор Димитров приключи състезателната 2016 година със загуба още в първия кръг на турнира от сериите АТР500 в Базел. Хасковлията отстъпи със 7:6(9), 4:6, 4:6 от коравия Жил Мюлер, когото бе победил на полуфиналите в Сидни по-рано през сезона.

Сега обаче левичарят от Люксембург демонстрира по-солиден сервис и по-малко грешни решения в ключовите моменти, за да осъществи обрат и да приключи срещата с брейк и в края на втория, и на третия сет.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ЩЕ УЧАСТВА НА ТУРНИРА В СОФИЯ

Мюлер вече има 3 победи срещу Димитров, а българинът остава с 2 успеха над неудобния си съперник.

И двамата записаха по 15 аса, а хасковлията направи по-малко двойни грешки - 3 срещу 7. Процентът на вкаран първи сервис бе почти равен - 55 на 56, а на втори - 83 срещу 86.

Мюлер обаче спаси цели 9 от 10-те възможности за пробив на Гришо, който се пропука три пъти в петте случая, когато трябваше да пази подаването си. Играчът от Люксембург имаше подчертано предимство при спечелените точки от ретур на втори сервис на Гришо - 48 срещу 39.

В първия сет и двамата демонстрираха разнообразен сервис и като цяло бяха спокойни на свое подаване. Едва при 6:5 в своя полза Гришо получи сериозен шанс да пробие, но така и не можа да се възползва от възможността си, а и не затрудни повече Мюлер от ретур.

В тайбрека Димитров водеше с 6:3 в един момент, но допусна изравняване до 9:9, преди в крайна сметка да спечели първия сет със 7:6 (9).

Форхенд в аут още в първия гейм на следващата част подари на Гришо ранен пробив, но вместо да поеме контрол върху събитията на корта, се случи точно обратното.

В шестия гейм Димитров допусна връщане на пробива с връщане на жеста - форхенд в аут за 3:3. Играчът от Люксембург влезе в силна серия и от 3:1 успя да обърне до 4:5. След това последва ново разконцентриране от страна на Григор, който погрешно избра да остави топка на линията, мислейки, че е в аут - 4:6.

В третия сет и при двамата се наблюдаваше разстройване на ритъма и по-голям брой грешки, но от сервис Мюлер имаше леко предимство с по-бързо взетите си продавания. При 4:4 левичарят от Люксембург взе шест поредни точки и общо осем от последните десет разигравания, за да спечели мача с пробив за 4:6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички