Григор Димитров напусна Топ 25 на света


Григор Димитров напусна Топ 25 на света
Снимка: Guliver/GettyImages

5030 0

Григор Димитров изгуби позиция в световната ранглиста и от тази седмица е №26, като в актива си има 1 432 точки. Границата на топ 20 е 1 725, а най-близо в класацията пред първата ни ракета са Милош Раонич (1 450), Лука Пуй (1 520) и Беноа Пер (1 553). В годишната ранглиста (Race to London) българинът също заема 26-о място с 1 297 точки, като границата на топ 8 е 2 185 т.

Водещият ни тенисист открива азиатското си турне на турнира от сериите АТР250 в Чънду, който започва тази седмица. Димитров е поставен под №4 в основната схема и започва директно от втори кръг. Кой ще бъде съперник на Григор в Китай - вижте тук.

Ако бившият №3 потегли с успех, се класира на 1/4-финал, където може да срещне и първи възможен поставен играч – Тейлър Фриц, а в половината на българина е и Феликс Оже-Алиасим. Единственото участие на Григор до момента в китайския град бе през 2016 г., когато достигна до полуфиналите, но бе спрян от Алберт Рамос-Винолас в трисетова битка.

Новак Джокович продължава да води с 9 865, следван от Рафаел Надал с 9 225 и Роджър Федерер 7 130. В десетката няма размествания спрямо миналата седмица, така че останалите представители са Данийл Медведев, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут.

Междувременно стана ясно, че Григор е получил "уайлд кард" за много специален за него турнир (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички