Гофен е последният полуфиналист след бърза победа над Тийм


Гофен е последният полуфиналист след бърза победа над Тийм
Снимка: Getty Images/Guliver

6693 0

Давид Гофен е последният полуфиналист във Финалите на ATP в Лондон, след победа в два сета над Доминик Тйм с 4:6, 1:6. Белгиецът ще играе в събота с Роджър Федерер. 

Тийм започна доста по-уверено двубоя и реализира ранен пробив, за да дръпне с 3:0. Дотук обаче бе доброто представяне на Тийм и Гофен взе шест от следващите седем гейма, за да поведе в резултата.

Във втория сет белгиецът продължи да доминира и постигна нови три пробива, за да затвори мача след час и 11 минути игра.

Първи сет

1:0 Тийм сервира пръв в двубоя и взе подаването си, въпреки че допусна изравняване от 40:0.

2:0 (пробив) Тийм стартира със страхотен преминаващ удар по линията, а след това си осигури и три точки за пробив, но се възползва още от първата.

3:0 Пробивът е затвърден на 15.

3:1 Време бе и за Гофен да взе гейм, даде само точка на австриеца.

3:2 (пробив) Гофен бързо, бързо върна пробива, но не малка заслуга имаше и Тийм, който завърши с двойна грешка подаването си.

3:3 След блестящото начало на Тийм, последните два гейма изобщо не са добри за него. Без да прави нищо специално Гофен изравнява геймовете.

3:4 (пробив) Втори пробив за Гофен, след като поведе с 0:40, след още една двойна грешка за Тийм. Белгиецът прати ретура си точно в ъгъла и дръпна с геймовете. 

3:5 Гейм на 15 за Гофен.

4:5 Най-накрая добра игра и за Тийм и гейм на 0, но Гофен ще сервира за спечелване на сета.

4:6 Тийм водеше с 30:15 след двойна грешка на Гофен, но въпреки това пръв стигна до точка за спечелване на гейма и сета и след 34 минути игра затваря първата част.

Втори сет

1:0 Лесен откриващ гейм за Тийм на 0.

1:1 Също и за Гофен и печели на 0 подаването си.

1:2 (пробив) Четвърта двойна грешка на Тийм даде предимство на Гофен, но след дълъг ретур точки се изравниха. Австриецът обаче направи 8 непредизвикана грешка, за да прати топката в мрежата и отново да изостане. Две точки за пробив пред Гофен, но още първата е материализирана.

1:3 Тийм стигна до точка за пробив, но не се възползва и продължава да изостава с един пробив.

1:4 (пробив) Изглежда, че срещата приключва тук или поне истинско чудо ще е необходимо на Тийм. Той намери сервиса си, но след слаб форхенд даде нова възможност пред Гофен, Много лош бекхенд и Гофен взима гейма.

1:5 Най-дългият гейм в срещата, продължил над 8 минути. Тийм четири пъти имаше шанса на пробие, но Гофен не се даде никак лесно. След 5 равенства белгиецът вече е на гейм от полуфинал с Федерер.

6:1 (пробив) Срещата просто се доиграваше и в седмия гейм Гофен сложи точка на двубоя.

Преди срещата

Гофен води с 6:3 в двубоите срещу австриеца, като през тази година победи на Откритото първенство в Австралия с 3:1 на 1/8-финалите и на същата фаза на Мастърс-а в Монте Карло с 2:1 сета. 

Гофен победи Рафаел Надал в първия си мач, но след това отнесе голяма загуба от Григор Димитров с 6:0, 6:2. Тийм също загуби от Григор и постигна не много лесна победа срещу влезлия на мястото на Надал - Пабло Кареньо Буста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички