Федерер завърши с титла в Индиън Уелс (ВИДЕО)


Федерер завърши с титла в Индиън Уелс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1752 0

Роджър Федерер преживява втора младост, след като завоюва втора титла за сезона - при това отново много престижна. След успеха на Australian Open, Федерер спечели 25-та титла от турнирите от серията "Мастърс". В Индиън Уелс швейцарецът подчини в два сета сънародника си Стан Вавринка - 6:4, 7:5, с което става номер 6 в света. Това беше 15-та победа на твърди кортове за Федерер в 15 мача между двамата на такава настилка, както и пета негова титла в Индиън Уелс.

Първият сет беше решен с пробив в десетия гейм, когато Федерер повиши много оборотите и успя да притисне Вавринка на два пъти при резултат 30:30, с което измъкна така важния откриващ сет.

Втората част започна лошо за Роджър - пробив в подаването му, който всъщност беше и първият за целия турнир досега, когато сервираше. С ретур уинър от форхенд Маестрото стигна до точка за моментален рибрейк и той беше на косъм, но Стан обжалва и се оказа, че топката му закача линията, след което отрази още една възможност за незабавен рибрейк. Вавринка обаче не можа да се спаси в следващия си сервис гейм след уникална защита и минаващ на Федерер, с което той рестартира срещата с изравняване на геймовете - 2:2.

И отново развръзката дойде в самия край на сета - когато нещата отиваха към тайбрек, Вавринка необяснимо прибърза, позволи на нервите да го водят и от 5:6 и точка за влизане в пробив, той позволи обрат, като Федерер завърши всичко, използвайки цялата ширина на корта и завършвайки с воле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички