Федерер: Григор ми поиска съвет за стабилна психика


Федерер: Григор ми поиска съвет за стабилна психика
Снимка: Guliver/GettyImages

1942 0

Първата ракета на България Григор Димитров е поискал съвет от тенис легендата Роджър Федерер как да заздрави психиката си в решителните моменти на корта. Това се е случило през 2016 година, когато кариерата на българина не вървеше. Впоследствие през 2017 година той направи най-добрия си сезон, достигайки до номер 3 в света.

"През 2016 година Григор дойде при мен и ми поиска съвет за психическата настройка, който аз му дадох. Тогава той имаше всякакви проблеми. Ние просто имахме обикновен разговор и аз съм щастлив, че той си взе някои поуки от него и промени нещата при себе си", заяви Маестрото пред медии в САЩ.

"Той носи много нови елементи в играта, не са много играчите по света, които могат да направят нещата, които той умее. Да, той може би прилича донякъде на мен, но пък едно време ме сравняваха с Пийт Сампрас. И аз винаги казвах на хората: "Аз не съм Пийт Сампрас, той не е мен." Всеки от нас е себе си и носи собствения си стил и съдба", каза още Федерер.

Както е известно, подобни проблеми измъчват Димитров и през настоящия сезон. Феновете се притесниха от слабото му представяне дотук през годината и изразиха мнение, че той трябва да си намери нов треньор, а също и да вземе спортен психолог в екипа си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички