Една от големите звезди в света на тениса под въпрос за Australian Open

Френският тенисист Гаел Монфис може да пропусне първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия. Причината е мускулна травма в областта на бедрото, която го принуди да откаже участие и на турнира в Оукланд, Нова Зеландия.

"Имам болки в бедрото в последните два дни, така че няма да мога да играя. Много съжалявам, защото харесвам града и феновете тук, но ми се налага отново да се откажа", сподели разочарованият Монфис.

Пак ли се провали, Гришо?

"Григор продължава с провалите и през 2019 г." - така бе озаглавена статията на телевизионното предаване "Господари на ефира", която бе публикува...

Французинът трябваше да започне участието си в турнира във вторник срещу своя сънародник Юго Юмбер, но след неговото отказване мястото му бе заето от Пабло Куевас, който се оказа в ролята на "щастливия губещ". За Монфис остава да изчака резултатите от предстоящия му ядрено-магнитен резонанс преди да вземе решение относно Australian Open.

Междувременно от АТП оцениха шансовете на Григор Димитров да се завърне в топ 5 на световния елит. Вижте прогнозата на международната асоциация за българина в този материал.

Още по темата

Please select answer!