Директорът на турнира в Лос Кабос разкри защо Григор избра тях пред Вашингтон


Директорът на турнира в Лос Кабос разкри защо Григор избра тях пред Вашингтон
Снимка: Getty Images/Guliver

2140 0

В тенис средите бяха изненадани от новината, че първата ракета на България Григор Димитров е предпочел участие на турнира в Лос Кабос пред това във Вашингтон. Двете надпревари са в сходно време през юли, но докато този в американската столица е от АТР 500, този в Мексико е от ранг 250. Отговорът на въпроса обаче бързо стана ясен и той е банален - става дума за пари.

Организаторите на турнира в Лос Кабос са предложили повече пари на българската звезда от колегите си във Вашингтон. Осигуряването на участието на тенисиста, който е номер 29 в света при мъжете в момента, е коствало около 20-25% от бюджета за целия турнир. Това съобщи директорът на турнира Хосе Антонио Фернандес.

"Винаги един АТР 250 турнир ще плаща по-малко на тенисистите, отколкото плаща турнир от АТР 500. Когато турнир от 250 търси тенисист през същата седмица, както се случи с Димитров, който също е искан във Вашингтон, трябва да платим повече за него. И, да, това е борба, която се усложнява, но в крайна сметка най-важното за играчите са две неща: точките и финансовата част. Неговото участие включваше важна инвестиция", коментира Фернандес пред "El Economista".

Изданието отбелязва, че с класирането си на трето място в ранглистата при мъжете през 2017 година Димитров "стана играч, който генерира много атракция за обществеността и спонсорите". А коя е титлата, в която се цели Григор през 2019 година, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички