Димитров почна ударно в Ченгду


Димитров почна ударно в Ченгду
Снимка: Guliver/Getty Images

1056 0

Българският №1 в тенис Григор Димитров започна силно надпреварата в Ченгду, след като с лекота победи Душан Лайович със 7:6(1): 6:4 в мач от втория кръг на надпреварата. 

Сръбският тенисист заложи на атака по бекхенда на Димитров, но родният талант нямаше проблеми да отбива атаките на своя съперник. Също така хасковлията, който се бори за завръщане в топ 20, нямаше никакви проблеми на свой сервис, печелейки над 77% от разиграванията при негов начален удар.

21-ият в света българин за първи път се изправи срещу Лайович и имаше известни затруднения в началото. В първия сет играта бе равностойна, тенисистите печелеха подаванията си и нямаше както пробиви, така и нито една възможност за такъв. В тайбрека класата на Димитров си каза думата и той даде само точка на съперника си. Това вдъхна увереност в Григор, който в самото начало проби сервиса на Лайович, а после затвърди брейка, при това на нула. Това се оказа достатъчно за него за успех срещу 26-годишния сърбин. При 5-3 първата ни ракета пропиля три мачбола на сервис на противника си, но в десетия гейм спечели собственото си подаване и сложи край на спора след точно час и половина игра.

За място в полуфиналите Димитров ще играе с победителя от мача между аржентинеца Диего Шварцман и италианеца Паоло Лоренци, които играят по-късно днес. Турнирът в Ченду е с награден фонд 840 915 долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички