Борбен Зверев се справи с Чилич в дебюта си в Лондон


Борбен Зверев се справи с Чилич в дебюта си в Лондон
Снимка: Getty Images/Gulliver

6809 0

Александър Зверев победи Марин Чилич с 6:3, 3:6, 6:4 в дебютния си мач на Финалния Мастърс в Лондон. Германецът се наложи след 2 часа и 5 минути игра. Това е втори мач от групата, след като Роджър Федерер победи по-рано днес Джак Сок.

Зверев започна първата част изключително силно, като направи пробив още в първия гейм. Тази преднина германецът я удържа до самия край и бе достатъчна да затвори сета в своя ползва. През втората част обаче играта му претърпя истинския срив и във втория гейм Чилич го проби. Играта на световния номер 3 ставаше по-нестабилна и по-трудно взимаше подаванията си, за разлика от Чилич, който почти всички затвори без да даде дори точка.

Този спад продължи и в началото на третата част, но при 2:3 Зверев успя да се събере и върна пробива на Чилич от втория гейм. Това вдъхна увереност на младока и започна да печели много по-лесно подаванията си. В последния гейм стигна до три мачбола, възползвайки се още от първия.

Първи сет

1:0 (пробив) Силно начало за германеца. Зверев стигна до пробив още в първия гейм, като се възползва от втората възможност. 

2:0 Пробивът е затвърден.

2:1 Прецизен първи сервис на Чилич при 30:15, с който си осигури две точки за спечелване на първи гейм. Зверев си осигури още една точка, но хърватинът съумя с нов сервис да спечели подаването си.

3:1 Две нетипични грешки от форхенд за Зверев даде точка за пробив на Чилич, с ас обаче германецът възстанови равенството. При второто предимството, което имаше Зверев го затвърди.

3:2 Гейм на 0 за Чилич.

4:2 Много оспорван гейм, в който Чилич имаше шанс да навакса изоставането. Зверев водеше с 40:0, но допусна изравняване. Световният номер 3 обаче отговори на форхенда и при второто предимство взе гейма.

4:3 Още един гейм на 0 за хърватина.

5:3 Зверев за малко отново да допусне три поредни точки на Чилич, но този път затвори гейма на 40:30.

5:4 При трето поредно свое подаване затваря гейма на 0.

6:4 Този път Зверев не допусна някаква изненада и не се затрудни сам, затвори гейма и сета в своя полза на 0.

Втори сет

0:1 Стабилно начало за Чилич и гейм на неговата сметка.

0:2 (пробив) Агресивното начало на хърватина даде резултат и още във втория гейм проби Зверев. Стигна до точка за пробив още при 15:40, но Саша навакса и изравни. Въпреки това третия шанс за пробив се възползва и дръпна в резултата.

0:3 Световният номер 5 успява здраво да задържи преднината си. 

1:3 Формата на Зверев падна драстично в началото на тази втора част, но с бекхенд уинър спечели първия си гейм в частта.

1:4 Бърз гейм на 0 за Чилич.

2:4 Зверев направи двойна грешка при 30:15, откривайки шанс за Чилич. Въпреки разочароващите първи сервиси, успя да вземе и този гейм.

2:5 Отново гейм без дадена точка на Зверев.

3:5 Сривът в играта на Зверев подължи и още веднъж му се наложи да спасява точка за пробив, но въпреки това остана взе подаването си.

3:6 Чилич затвори частта на 15.

Трети сет

1:0 Зверев опита да покаже играта от първия сет и даде само точка на Чилич.

1:1 Хърватинът обаче също задържа инерцията от втората част и дръпна с 0:40, давайки и той само точка на опонента си.

1:2 (пробив) Две непредизвикани грешки на Зверев и отново даде предимство на Чилич рано в сета. 

1:3 Чилич затвърди пробива, макар да допусна да стане 30:40 от 0:40. Въпреки това, хърватинът с блестяща точка от мрежата затвори гейма.

2:3 Саша за малко отново да се постави в още по-лоша ситуация, изоставайки с 0:30. С грешка от форхенд и пратена топка в мрежата Чилич помогна на германеца, който макар и трудно се задържа в мача.

3:3 (пробив) Зверев изоставаше с 15:40, но успя да навакса в точки, а след като Чилич прати топката в аут се отвори шанс за пробив пред младока. Така, изненадващо на показаното в тази част навакса изоставеното си.

4:3 Най-накрая и гейм на 0 за Зверев.

4:4 Чилич с бърз гейм, пропилявайки само точка.

5:4 Зверев придоби увереност след пробива и отново спечели гейма си на 0.

6:4  Невероятна игра на Зверев, осигурявайки му предимство от 40:0 и цели три мачбола. Световният номер 3 се възползва още от първия и се поздрави с успеха.

Преди срещата

Чилич се класира за трети път в своята кариера на Финалния Мастър, докато за младия Зверев това е дебютно участие. Победителят от тях ще се изправи срещу Федерер. 

Въпреки невероятни си опит обаче, Чилич има само една победа срещу 20-годишния си опонент. Световният номер 3 Зверев пък има 3 победи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички