Бивш номер 8 в света влезе в щаба на Григор Димитров


Бивш номер 8 в света влезе в щаба на Григор Димитров
Снимка: Screenshot

2761 0

Бившият номер 8 в света при мъжете Радек Щепанек ще влезе в екипа на Григор Димитров. Това ще се случи на турнира от сериите в Мастърс в Рим, съобщава tenniskafe.com. 40-годишният чех се присъединява към Андре Агаси в щаба на звездата ни. Двамата работиха с носителя на 8 титли от Големия шлем - Новак Джокович, в периода ноември 2017- април 2018 г.

След отпадането си от турнира в Мадрид първата ракета на България се раздели с треньора си Даниел Валверду, с когото работи в последните 3 години и записа най-големите си успехи.

Щепанек започна състезателната си кариера през 1996 година, записа 384 победи и 302 загуби на сингъл. Той спечели пет титли и стигна до номер 8 в световната ранглиста. На ниво Голям шлем най-доброто му постижение е четвъртфинал на Уимбълдън през 2006 година. Два пъти печели Купа Дейвис за Чехия - през 2012 и 2013 г., а на Олимпийските игри в Рио през 2016 г. печели бронзов медал на смесени двойки.

Според tenniskafe.com чехът е сред специалистите по отношение на игра на мрежата, на това как се руши играта на противника и как многократно можеш да сменяш тактиката си по време на мач. А кой може да стане треньор на българина вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички