Английско издание: Клеят не му е сила, Григор ще губи още позиции


Английско издание: Клеят не му е сила, Григор ще губи още позиции
Снимка: Getty Images/Guliver

1691 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров в момента ближе рани и е в очакване на старта на сезона на клей. Причината за лошото настроение на Димитров е слабото му представяне от началото на годината и загубата на позиции - в момента той е номер 5 в света, при условие че започна годината като номер 3.

Григор със сигурност ще се пусне на турнира в Монте Kарло, където живее понастоящем. Но дали на предстоящите битки на червено талантливият тенисист ще си върне позициите и увереността? Едва ли, поне според мнението на realsport101.com. Според изданието хасковлията ще загуби през този период още позиции и ще се смъкне надолу в ранглистата.

Причината е ясна за феновете на Гришо и на тениса като цяло. Българинът никога не е бил особено убедителен в представянето си на клей. Бавните, тежки условия никога не са прилягали на свободно течащата атакуваща игра на звездата ни. Известно е, че той рядко постига повече от няколко победи до старта на сезона на трева. А да не забравяме, че във врата на Григор дишат няколко тенисисти, които могат да го изпреварят по точки. Така че - да, срив в сезона на клея ще има.

Миналата година Димитров записа едва 4 победи в общо 9 мача на турнири с този тип настилка. Ето какво се случи:

Отпада в трети кръг на "Ролан Гарос"

Отпада в първия мач на Мастърса в Рим

Отпада в 1/8-финалите на Мастърса в Мадрид

Губи още в първия си мач в Монте Карло

Елиминиран е още в първия си мач в Маракеш

В момента Григор е на пета позиция при мъжете с резултат от 4635 точки. Само на 165 точки зад него е Хуан Мартин дел Потро, а седмият в листата Доминик Тийм е на почти 1000 точки дистанция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички