Агаси: Играех срещу Федерер и се чувствах посредствен


Агаси: Играех срещу Федерер и се чувствах посредствен
Снимка: Getty Images/Guliver

2003 0

Андре Агаси знае какво е да играеш срещу Роджър Федерер, когато е в най-добра форма. Американската легенда победи Федерер първите три пъти, когато се срещнаха, но след това швейцарецът печели осем последователни победи. В интервю за "ESPN" Агаси обяснява защо Федерер е толкова специален играч.

"Когато топката отскочи от ракетата ми аз отлично знам къде точно ще отиде и мога да преценя дали и колко голямо предимство ще получа в разиграването. Срещу Роджър обаче не е така. Срещу него не можеш да разчиташ на каквото и да било предимство. Той удря топката по-добре от всеки друг".

"Когато го срещнах по-късно в моята кариера, (на финала на "U.S. Open" през 2005г.) той беше много спокоен. Най-голямата реакция, която видях бе да си гледа в обувките. След това той превключи на скорост каквато не съм виждал. Истината е, че ако се срещнем - аз в моята най-добра форма и той в неговата най-добра, трябва да съм перфектен, за да го притесня. Това, в което бях добър, той можеше да неутрализира. Чувствах се напълно посредствен срещу него", споделя Агаси.

Защо Хуан Мартин дел Потро е загубил уважението си към Федерер, може да четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички