Адриан Андреев бе близко до сензацията, но не успя да сломи Ебдън


Адриан Андреев бе близко до сензацията, но не успя да сломи Ебдън
Снимка: БОК

1493 0

Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев показа силен тенис пред родна публика, но все пак загуби от световния номер 43 Матю Ебдън с 3-6, 6-4, 6-7(5) в мач от първия кръг на София Оупън. В зала "Арена Армеец" 17-годишният Андреев показа отличен тенис и не бе далеч от това да запише първа победа на ниво АТР в кариерата си, но в крайна сметка опитът на 31-годишния австралиец си каза думата.

Ебдън сервира много солидно през първата част, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна успя да вземе веднъж подаването на Адриан и да вземе сета с 6-3. Във втората част Андреев заигра по-освободено и ефективно, като успя да пробие противника си общо три пъти, за да изравни сетовете. В решаващия трети сет българският тенисист рано изостана с пробив, но намери сили да го върне и да стигне до 5-4 в своя полза, а малко след това двамата тенисисти влязоха в тайбрек.

В него Андреев продължи да играе силно и при 5-4 в своя полза бе само на две точки от успеха, но австралиецът успя да стигне до три поредни точки и да затвори мача след два часа и 20 минути игра. Във втория кръг Ебдън ще се изправи срещу четвъртия поставен в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички