Григор Димитров се справи с Денис Шаповалов и продължава напред в Ротердам


Григор Димитров се справи с Денис Шаповалов и продължава напред в Ротердам
Снимка: Guliver/GettyImages

12417 0

Най-високопоставният български тенисист Григор Димитров успя да се справи с 8-мия поставен Денис Шаповалов в мач от 1/16-финалите на турнира ATP 500 в Ротердам. Първата ни ракета надигра канадеца с 6:3, 7:6(3). Следващият мач на Григор Димитров от турнира ще бъде в сряда, като той ще се изправи срещу победителя от двубоя между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф. Ето и всичко по-интересно в днешния двусетов мач.

СЕТ 1:

Две възможности за пробив за Шаповалов още в старта на мача. Два добри сервиса за Димитров и българинът повежда с 1:0. Брейк пойнт за българина във втория гейм. Той обаче е спасен от Шаповалов. Все пак първата ни ракета повежда с 2:0. Отличен трети гейм за Гришо и той покачва преднината си на 3:0! Форхенд на линията за Григор и 30-30 в четвъртия гейм. Все пак обаче Шаповалов печели гейма - 3:1. Мощен ретур на родения в Израел тенисист и 30-15 в петия сет. Грешка на Шаповалов при разиграването и 4:1 за Григор Димитров. Безупречен Шаповалов в следващия гейм и 4:2. След гейма на 0 за канадския тенисист, Григор Димитров също не губи точка в следващия - 5:2. Остър бекхенд и 30-15 за българина в следващия гейм. 20-годишният Шаповалов обаче обръща резултата и печели гейма - 5:3. Грешка на Шаповалов, който дава възможност за два сетбола. Григор Димиторов пробива и печели първия сет - 6:3

СЕТ 2:

Денис Шаповалов открива със сервис втория сет. Майсторски удар на канадския тенисист и печели откриващият сервис гейм. Отличен сервис гейм на Григор Димитров и бързо равенството е възстановено 1:1. Добре проведено разиграване от страна на Димитров и 30-30 в третия гейм. Грешка на българина и гейм за Шаповалов - 1:2. Безупречен Григор Димитров си връща равенството във втория сет след гейм на нула - 2:2! Канадският тенисист му връща "услугата" и отново повежда - 2:3. Първата ни ракета сервира в 6-тия гейм и стига до 30-0. В първото по-сериозна разиграване обаче Шаповалов прави 30-15. Ретур на канадеца в аут и Димитров отново изравнява - 3:3. Нова грешка на Григор Димитров при разиграването и Денис Шаповалов отново повежда с 3:4. Изключително равностоен втори сет. Много добър слайс на Гришо и 30-15 в негова полза. Сгрешен ретур на Шаповалов и 40-30 за Григор. Грешка на канадеца и 4:4. Изключително агресивен Шаповалов при изпълнение на сервисите. Канадецът комфортно печели гейма на 0 и отново повежда с 4:5. Грешка на Димитров и възможност за сетбол за Шаповалов. Ретур в аут на канадеца. Нова грешка на Шаповалов и 5:5. 20-годишният тенисист взима поредния си сервис гейм - 5:6. Въпреки двете си двойни грешки Григор Димитров печели гейма и вкарва сета в тайбрек - 6:6. Минипробив и 1-0 за българина в тайбрека. Грешка на Шаповалов при разиграването и 2-0. Канадецът връща минипробива - 2-1. Тежък сервис и Шаповалов стига до равенство - 2-2. Грешка на канадеца и 3-2 за Димитров, който ще има възможност да сервира два пъти. Нова точка за българина в тайбрека - 4-2. Поредна грешка на канадеца и 5-2. Шаповалов връща една точка след успешен сервис 5-3. Точка за Григор Димитров и той има три мачбола - 6-3. Аут и българина печели втория сет - 7-3.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

До момента Григор Димитров се е изправял веднъж срещу Денис Шаповалов. Това се случи на Rogers Cup в Торонто през 2016-та година, когато победител излезе българинът. Димитров започва турнира поставен под номер 22 в ранглистата на ATP, като това ще е първи мач на българския тенисист, след като отпадна на осминафиналите в Монпелие през изминалата седмица, губейки в три сета от Грегоар Барер. Най-доброто представяне на Гришо в Ротердам бе през 2018г., когато топ тенисиста на България игра финал срещу Роджър Федерер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички