18-годишна изхвърли Серена на полуфинал в Торонто (ВИДЕО)


18-годишна изхвърли Серена на полуфинал в Торонто (ВИДЕО)

1404 0

Водачката в световната ранглиста Серена Уилямс сензационнно отпадна на полуфиналите от тенис турнира в Торонто. Американката загуби от 18-годишната швейцарка Белинда Бенчич в три сета - 6:3, 5:7, 4:6. Нова беше едва второто й поражение през сезона от общо 45 изиграни мача. В спора за титлата Бенчич ще срещне Симона Халеп, която елиминира в другия полуфинал Сара Ерани с 6:4, 6:4.

Началото на двубоя по нищо не подсказваше, че може да се стигне до изненада. Серена доминираше от дъното на корта и взе първия сет с 6:3. Във втората част обаче започнаха огромните проблеми на 33-годишната американка със сервиса. Бенчич се възползва от многобройните грешки на съперничката си, за да се наложи със 7:5. В решителния трети сет швейцарската тийнейджърка поведе с 5:1, но Уилямс, която триумфира в първите три турнира от Големия шлем за годината, показа характер и върна двата пробива. Последва обаче нов гейм, в който сервисът провали американката, и сензацията стана факт.

Преди този мач Бенчич вече се справи последователно с Южени Бушар, Каролине Вожняцки, Забине Лисицки и Ана Иванович.

"Всички тренировки през годините са си стрували. Чувството е невероятно. Знаех, че това е моят шанс и не исках да го пропускам. Имаше моменти, в които ми беше много трудно, но си казах, че трябва да остана концентрирана и да не се предавам", сподели щастливата победителка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички