15-годишно бг тенис чудо с "уайлд кард" за турнира в София


15-годишно бг тенис чудо с "уайлд кард" за турнира в София

2679 0

Трима българи получиха уайлд кард за участие в Garanti Koza Sofia Open, който започва тази неделя. Димитър Кузманов и Александър Лазарова влизат директно в основната схема на надпреварата, а 15-годишният Адриан Андреев ще участва в квалификациите, съобщи днес директорът на турнира Пол Макнами.

Кузманов зарадва българската публика със силна игра на миналогодишното издание на надпреварата, докато за Лазаров това ще бъде дебют в основната схема на турнир от АТР сериите. "Много съм благодарен за това, че организаторите повярваха в мен тази година, както и миналата.

Надявам се всички, които дойдете да гледате, да видите един добър тенис. Ще дам всичко от себе си. Със сигурност ще има по-малко напрежение тази година, защото се чувствам по-добре, успях да натрупам много опит през миналата година, успях да спечеля и турнир от серията Фючърс. Като цяло играта върви по съвсем различен начин и ще бъде добър тест да видя дали мога да бъда равностоен с най-добрите в играта.

Със сигурност преживяването ще бъде незабравимо, за всеки един от нас е чест да премери силите с най-добрите в играта. С когото и да играя, ще бъде страхотно, но ако трябва да избирам, би ми се искало да играя срещу Григор", сподели той на пресконференция днес.

"Моята цел за тази година е първите 250 на АТР. Миналата година за много кратък период успях да събера доста точки. Като цяло мисля, че не е трудно, зависи къде играеш, как играеш, но най-вече да съм здрав и да се развивам всеки ден", допълни 19-годишният Лазаров.

Андреев коментира, че участието в квалификациите ще бъде много полезен опит за него. "Не мисля, че съм готов за това ниво, но това ще е много хубав мач, хубав опит в бъдеще. Надявам се да направя един хубав мач, ако не и да спечеля един мач. Ще пробвам, но ще видим. Зависи срещу кого ще играя и как ще играя.

В Метц играх най-добрата си игра и ако тук имам лош мач, ще е различно. Но ако играя много добре, може и да спечеля мача", каза той и разкри амбициите си за 2017-та година: "Аз се надявам да вляза в Джуниър шлемовете тази година, да играя поне полуфинал на някой Фючърс, да съм топ 50 ITF. В края на тази година се надявам да имам ранкинг АТР за Чалънджъри, но това вече е много трудна цел".

Уайлд кард за основната схема на Garanti Koza Sofia Open получи и 21-годишният Джем Илкел от Турция, а неговият сънародник Сарп Агабигун ще участва в квалификациите в София. Жребият за турнира ще се тегли в събота от 15:00 часа, а квалификациите започват в неделя, когато ще играе Андреев. Мачовете от основната схема стартират във вторник, като все още има билети за всички дни от надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички