13 години по-късно: Те са там, където започна всичко


13 години по-късно: Те са там, където започна всичко
Снимка: Gulliver/GettyImages

1330 0

Когато чуете имена като Роджър Федерер и Рафаел Надал, може да се сетите поне за един мач между тези титани на тениса. Единият има 18 титли от Големия шлем, а другият може да се похвали с 14. Общо 159 титли помежду им и 36 мача, кой от кой по-интересен и вълнуващ.

Тази вечер от 20:00 часа класиката между Роджър Федерер и Рафаел Надал ще ни предложи мач №37 от най-великото съперничество в тениса. Двамата се изправят един срещу друг на централния корт в Маями, а залогът - титлата от турнира от сериите Мастърс.

Маестрото от Базел има във витрината си с отличия две титли от Маями, а испанецът четири пъти стига до финала през годините, но никога не е печелил този ценен трофей.

Странно или не, двамата ще се изправят тази вечер в турнира, на който се срещнаха и за първи път. Това се случва на 28 март 2004 година, когато в третия кръг 17-годишният тогава Рафа печели изненадващо с 6:3, 6:3, а година по-късно губи първия си финал в американския град от швейцареца с 2:6, 6:7, 7:6, 6:3, 6:1.

Последните три срещи на двамата бяха спечелени от ФедЕкс, а безспорно най-сладка бе победата на финала на Australian Open, когато двамата изиграха спиращ дъха мач. Статистиката показва, че никога в историята на това съперничество Федерер не е записвал четири поредни победи, но след завръщането си от контузия, той прави истински фурор по кортовете и има само една загуба от началото на сезона. Към момента той е записал 10 поредни победи, а срещу тенисисти от Топ 10 е с баланс 6:0.

Титла за Рафа пък ще значи негова 29-та в турнирите от сериите Мастърс. Освен това той може да стане първият испанец, който печели отличието. От началото на сезона той е с баланс 19:4 и има най-голям брой победи от всички представители в тура. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички