Звездите на руската художествена гимнастика организират свой турнир в Русия


Звездите на руската художествена гимнастика организират свой турнир в Русия
Снимка: Getty Images

1826 0

Звездите на руската художествена гимнастика - сестрите Дина и Арина Аверина, организират собствен турнир по художествена гимнастика в Нижни Новгород, който ще се преведе на 15 и 16 октомври. Това разкриха самите гимнастички в социалните мрежи. 

"Съвсем скоро, на 15-16 октомври, в Нижни Новгород ще се проведе първото издание на турнира за приз Дина и Арина Аверина", написаха сестри Аверина, които са едни от най-успешните гимнастички в света.

Дина Аверина държи рекорда по брой спечелени златни медали от световни първенства със своите 18 медала. На Игрите в Токио тя спечели сребро в индивидуалния многобой. Нейната сестра Арина пък има пет златни медала от световни първенства, както и шест сребърни и пет бронзови медала.

Както е известно, от месец март насам руският спорт е с наложени санкции в световен мащаб, а в това число попада и руската художествена гимнастика, която не може да взима участие по международни форуми. Причината е войната на Русия в Украйна (вижте как войната се отразява на спорта в посочения линк). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички