Злато за Фелпс, световен рекорд за Ледецки в плуването на "Пан Пасифик"


Злато за Фелпс, световен рекорд за Ледецки в плуването на "Пан Пасифик"
Снимка: Getty Images / Guliver

1614 0

Майкъл Фелпс спечели златото на 100 метра бътерфлай на Игрите на страните от Тихоокеанския басейн - "Пан Пасифик". Американецът финишира първи с 51,29 секунди и изпревари големия си съперник и съотборник в тима на САЩ - Райън Лохте. Това е първа индивидуална титла за Майкъл Фелпс на международен турнир след завръщането му в плуването преди пет месеца.

Майкъл Фелпс обяви, че се оттегля от спорта след Олимпиадата в Лондон 2012, но през тази пролет реши да възобнови кариерата си. Това е първото международно състезание, в което участва американецът след своето завръщане.

Американката Кейти Ледецки пък подобри собствения си световен рекорд на 400 метра свободен стил. 17-годишната състезателка от САЩ спечели финала в тази дисциплина за 3:58,17 минути. По-рано през август Ледецки спря хронометрите на 3:58,86 минути за предишното върхово постижение по време на националното първенство на САЩ, проведено в Ървайн (Калифорния).

"Добре се чувствам. Просто се опитах да плувам още по-бързо", заяви американката, която държи световните рекорди на 400, 800 и 1500 метра свободен стил. Титлата е четвърта за Кейти Ледецки от "Пан Пасифик".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички