Зечири без проблем на полуфинал в Дъблин


Зечири без проблем на полуфинал в Дъблин

857 0

Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири се класира на полуфиналите на турнира в Дъблин, който е от сериите „Интернешънъл чалънджър“ и с награден фонд 15 000 долара. Поставената под №2 в схемата левичарка от София се справи с испанката Клара Асурменди с 21:3, 21:18 след само 24 минути игра.

"Условията за игра са трудни, но не се оплаквам. Залата е нетипично малка за международни състезания. Перата са от друг производител и на всички ни е трудно да свикнем с тях. Но съм доволна, че сравнително лесно стигнах до полуфиналите. Бях пределно концентрирана“, заяви Зечири от Дъблин.

С достигането си до тази фаза Линда си осигури 2800 точки за световната ранглиста, където е №38. В олимпийската класация „Пътят към Рио“ 28-годишната бадминтонистка е 21-а в момента и на практика си и е осигурила квота за Игрите.

На полуфинал по-късно днес Зечири ще срещне поставената под №4 Олга Конон (Германия), която победи англичанката Майка Чапман Фонтейн с 21:12, 25:23. При успех българката ще се класира на четвърти финал за сезона. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички