"Заслужавах златото, хората вярваха": Какво изигра лоша шега на Станка Златева в двата олимпийски финала?


"Заслужавах златото, хората вярваха": Какво изигра лоша шега на Станка Златева в двата олимпийски финала?
Снимка: БГНЕС

555 0

Несъмнено един от най-успешните български спортисти в историята остава Станка Златева. Тя печели изумителните пет световни и шест европейски титли, като освен това два пъти стига финал на олимпийски игри - първо в Пекин през 2008 година и след това в Лондон през 2012-а.

За съжаление, Златева губи и в двата случая. Именно след втория идва и репликата ѝ: "Явно за нищо не става". Години по-късно не се обвинява толкова и е намерила как да приема загубените финали и да не се измъчва. Боркинята призна, че вероятно и прекалената отговорност също е изиграла лоша шега.

Станка Златева се върна към най-болезнените моменти в кариерата си

Още: Страхотно! Легендарната Станка Златева става треньор в националния отбор

Станка Златева в действие на тепиха

"Наистина съм го мислила - имал си амбицията и вярата, а разочарованието е голямо. След като толкова пъти си бил на върха... Явно не ми е било писано. Избрах така да го приема, за да не се измъчвам. Заслужавах това злато и хората толкова вярваха.

Аз също вярвах, но явно прекалената отговорност също тежеше и изигра лоша шега и на двете олимпиади. Всички бяха уверени и спокойни. По-добре е да оставим спортистите на спокойствие, а не да се коментира предварително кой какъв ще стане" - призна тя пред "бТВ".

Станка Златева отправи и послание на националния празник, като заяви, че трябва да се борим за ценностите си. Освен това призна, че сме трудолюбиви хора и че сме се доказали във времето.

Още: Станка Златева и Продан Гарджев бяха приети в Залата на славата

"Днес трябва да се борим да си запазим ценностите. Всеки ден вкарват нови измислени неща, объркват хората, опитват да заличават традициите. Ние си обичаме туршийката и ракийката, по природа сме земеделци. Ние сме трудолюбиви и сме се доказали във времето.

Никога не съм влизала в конфликт и не съм се била, боят е за хамали. В началото много подценяваха женската борба, дори когато печелех медали. Опитваха се да ме хващат мъже, да се борят с мен. Спирам дотук... Сега името работи, гледат постиженията и никой не вниква в това какъв човек си.

Като жена винаги знам кога и къде трябва да спра. Мъжът трябва да е водеща фигура и жената е по-слабият пол. Това, че тренираме борба, не значи, че не сме жени. Душичката ти пак е женска. Все по-трудно се намира мъжкият пол да е по-силният. Жените във всички сфери показват превъзходство и желание за развитие" - каза още тя.

Станка Златева сложи край на кариерата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички