Защо букмейкърите изискват личните ни данни


Защо букмейкърите изискват личните ни данни
Снимка: iStock/Guliver

785 0

В днешно време букмейкърите ни предоставят огромно разнообразие от събития и опции за залози. Първото нещо, което трябва да направим, преди да можем да залагаме обаче, е да си направим регистрация, а за това е нужно да предоставим личните си данни. Въпросното задължение идва в момента, в който искаме да изтеглим пари, ако сме спечелили. Преди това бетинг компаниите изискват от нас имена, адрес, ЕГН, номер на лична карта, телефон и мейл.

В началото можем да депозираме средства и да залагаме пари с тези данни, но стигайки до момента с тегленето, букмейкърите искат от нас верификация на профила. Много хора първоначално се притесняват от това, тъй като се страхуват от злоупотреба с личните си данни. Компаниите обаче гарантират, че подобно нещо няма как да стане, тъй като имат множество защити. При получаване на лиценза си от Комисията по хазарта в дадена страна, от тях се изисква да докажат сигурността си срещу изтичане на лична информация, хакерски атаки или други злоупотреби. Букмейкърските сайтове разполагат със 128-битово криптиране и SSL сертификати. Затова и ако решим да си направим регистрация при някой от тях е много важно да проверим дали въпросният бранд е сред официалните лицензирани у нас. Ако това е така, можем да бъдем спокойни, че данните ни се защитават от Държавната комисия по хазарта, както и Европейската комисия по хазарта, ако избраният бранд се намира на територията на Стария континент.

Един от най-надеждните в това отношение е Bet365. Британският бранд е създаден през 2001 г. и вече има милиони клиенти по цял свят. Хубавото е, че този сайт има и лиценз за България, така че можем да сме спокойни, когато залагаме в него. Ако решите да си направите регистрация Bet365 ще Ви предостави много лесно за ориентиране меню, така че няма да срещнете никакви трудности. В горната му дясна част ще откриете жълт активен линк „Регистрация“, който ще Ви отведе до системния панел, в който да попълните личната си информация. Оттам нататък трябва въведете имена, адрес, ЕГН, телефон и мейл, както и избрани от Вас юзър нейм и парола. Потребителското име трябва да е минимум шест и максимум 14 знака, а паролата трябва да се състои от поне шест и най-много 32 символа на латиница. Трябва да въведете и четирицифрен код за сигурност, който впоследствие ще Ви е нужен за всички по-важни операции от профила ви. Щом попълните информацията си, трябва да потвърдите, че сте пълнолетни и да натиснете бутона „Регистрация в Bet365“, след което ще получите мейл с линк за активация на профила Ви, след натискането на който сте готови за игра - вече можете да депозирате средства и да залагате, но в първия момент, в който искате да изтеглите пари, трябва да верифицирате профила си.

Трябва или да качите документ за самоличност директно на сайта на Бет365, или да изпратите копие по имейл. Става дума за лична карта, шофьорската книжка или паспорт. Тук е време отново да напомним, че  защитата на личните ни данни е гарантирана. Букмейкърът може да изисква от Вас качването на още някои документи, с които да се увери, че всичко около акаунта е реално - шофьорска книжка или пък сметки от битов характер, като банкови извлечения, общински данъци, сметки за домашен или мобилен телефон. Изискването е данните в тях да се виждат ясно и да съвпадат с информацията, която сте въвели в профила си.

Щом приключите с това Вашият профил ще бъде завършен на 100%. Ще имате достъп до всички възможности, които сайтът предлага, а и двете страни ще се чувстват спокойни, че никой от отсрещната страна няма да злоупотреби. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички