Заради Зимния дворец Раданова уволни ръководство на "Академика" и се обърна към прокурор


Заради Зимния дворец Раданова уволни ръководство на "Академика" и се обърна към прокурор
Снимка: БГНЕС

44773 1

"Това противоречи на целостта на закона и нарушава обществения интерес. Решението е да освободя представителите на Управителния съвет на търговското дружество на "Академика", заради неизпълнение на поети ангажименти. Нямам им доверие. Все още продължава одита на цялото търговско дружество "Академика" и трябва да приключи до края на месеца. Очаквам резултатите за цялото търговско дружество "Академика". Само за поръчката става дума. Хората, на които ще гласувам доверие са мениджър Управление г-н Борис Тодоров, експерт-финансист г-н Траян Христов и експерт-юрист г-жа Марияна Велкова. И тримата имат опит в тази област", каза още Раданова.

Предистория

Обществената поръчка за ремонт на Зимния дворец тръгна при предишния спортен министър Мариана Георгиева. С идването на Раданова на поста спортен министър започва и проверка.

На 19 август одитът на обществената поръчка е бил приключен и са установени нарушения при процедурата, а препоръката на одиторите е била да се спре изцяло поръчката. „Академика” са подписали протокол с решение за прекратяване на поръчката още тогава - на 19-ти август, но на 20-ти август решението е било променено и вече са пратени писма до участниците в обществената поръчка, в които се посочва класирането.

Според източници на „Капитал” най-вероятно печели фирма на „Главболгарстрой”. Става въпрос за проектантското бюро "Фор райс" ООД, което е дало най-висока цена – 40 744 982.70 лева и печели заради техническото си предложение. От „Академика” са прогнозирали цена от 40 833 333 млн. лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички