Започва гласуването за Спортист на годината на България


Започва гласуването за Спортист на годината на България

1079 0

Ежегодната анкета за избор на „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ ще бъде достъпна за регистрация и гласуване от полунощ на 1 декември.

В рамките на една седмица – от 1 до 7 декември 2015 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории: „Спортист на годината за 2015“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Гласуването се провежда изцяло онлайн на сайта www.sportistnagodinata.bg с индивидуална двустепенна регистрация и е възможно само след коректно попълване на необходимите данни с цел максималната автентичност на вота.

Според регламента на наградите, в първата категория участниците имат право да гласуват за 10 спортисти, като този, вписан на първо място, получава 10 точки, на второ – 9 и така до 10-о място, което дава една точка. Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки. Крайното класиране за наградите се определя от сбора точки на всеки от номинираните.

От тази година анкетата “Спортист на годината“ и гласуването за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 58-и пореден път в България, а от 7 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички