Задължителна козметика за спортуващи


Задължителна козметика за спортуващи
Снимка: Pixabay

1810 0

Всеки човек, който активно се занимава със спорт не може без два основни козметични продукта: душ гел и дезодорант против изпотяване.

Всеки човек, който активно се занимава със спорт не може без два основни козметични продукта: душ гел и дезодорант против изпотяване. След тренировка или състезание душ гелът е важен за щателното почистване на тялото. За премахването на потта, мъртвите клетки и себума от кожата. Ако вземането на душ се отложи или забави, натрупаният прах, смесен с телесни течности е предпоставка за развитие и размножаване на бактерии и гъбични инфекции. Никой по-добре от спортуващия не познава несгодите и дискомфорта, особено в областта на стъпалата, тъй като много често маратонките запарват, а влажната и топла среда е отлична за бактериални инфекции. Кожните проблеми са най-упоритите и трудни за лечение. Може да минат години в смяна на различни лекарства, спазване на специален хранителен режим и нанасяне на мазила, докато проблемите изчезнат. Дори да не сте активно спортуващ, след изпотяване на тялото никога не оставайте задълго без да сте взели освежаващ душ и да почистите кожата с подходящото средство. 

Болшинството хора избират дезодорант по аромата му. В това няма нищо лошо, но за активните спортисти по-важното е продуктът да им бъде от полза, едва след това да им носи естетическа наслада от уханието. Ако тренирате самостоятелно в парка или имате фитнес уреди у дома, по-добре е да използвате дезодорант. Ако пък сте в обществена фитнес зала, където поддържат форма още много други, добре е да нанасяте на подмишниците антиперспирант. Веществата в него активно регулират работата на потните и мастните жлези. Засилват защитната бариера на организма, имат силен антибактериален и стягащ порите ефект. Колкото по-топло е навън или температурата на тялото се повишава при активно натоварване на мускулите, толкова по-голямо количество пот се отделя. Антиперспирантите са създадени, за да блокират порите. В последните години много се коментират алуминиевите съединения и вредата от тях. Това накара много козметични компании да преосмислят политиката си на производство. Фирми Виши гарантират, че продуктите им са без алуминиеви соли и парабени. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички