Влатко Дробаров пред Nostrabet: Никой в Черно море не лети в облаците след силния старт


Влатко Дробаров пред Nostrabet: Никой в Черно море не лети в облаците след силния старт
Снимка: Влатко Дробаров

3150 0

Черно море тръгна по мечтан начин в новото футболно първенство и след третия кръг води в класирането, като няма загуба и допуснат гол. В трети пореден полусезон стожер в сърцето на отбраната на „моряците“ е 28-годишният Влатко Дробаров. Северномакедонец, който другата седмица може да получи първа покана за националния отбор на България.

В интервю за Nostrabet игралият за отбори в шест държави Влатко Дробаров дава мнениe за настоящето на Черно море и Илиан Илиев и сравнява футбола в България и Северна Македония. 

Влатко, Черно море е лидер след първите три кръга. Очаквахте ли този силен старт?

Надявах се да започнем успешно новото първенство, защото ние тренираме усърдно и направихме пълноценна лятна подготовка. В момента колективните усилия и правилният ни начин на работа дават резултат.

Докъде може да стигне Черно море?

Вижте, искам всички да знаят, че след този силен старт ние не летим в облаците и стоим здраво стъпили на земята. Това е само едно начало, а и още нищо не сме постигнали. Ние ще продължим да играем мач за мач и винаги да излизаме с настройка за победа.

Да Ви попитам по друг начин – гоните ли класиране в Европа?

Не може да казваме това, тъй като футболът е непредвидим и в едно първенство всеки отбор има както силни периоди, така и по-слаби. Важното е да извличаш максимума, когато успяваш и неуспехите да не попречат да постигнеш целите си. Що се отнася до Европа, целта не бива да е непременно да се класираш там, а да имаш отбор, с който да се представиш добре, ако играеш в Европа.

Къде е силата на Черно море?

В сработения отбор, обиграния и балансиран състав и сплотения колектив. Дълго време вече играем заедно и имаме утвърден стил. Хубавото е също, че малкото нови попълнения през лятото се интегрираха бързо към тима.

Какъв треньор е Илиан Илиев?

Много добър специалист. Намира верния подход към всеки един от нас и ни придава правилната настройка за мачовете. Отделно избира печеливши стратегии, умело ръководи срещите и прави удачни промени в хода на играта, когато се налага.

Какво изисква Илиев от Вас?

Това ще си остане в кухнята, но аз се стремя да изпълнявам на 100 % изискванията му.

Ще става ли по-трудно за Черно море, след като вдигнахте високо летвата?

Това не може да е притеснително. Черно море зависи от самия себе си - от своите изяви и начина си на игра. Ако правим най-често това, което можем като отбор и поддържаме постоянно добро игрово ниво, всичко ще се получава така, както ние го планираме.

Какво бихте казали на феновете на „моряците“?

Благодаря им за подкрепата във всеки мач. Знам, че винаги ще бъдат зад отбора и мога да ги уверя, че всеки един от нас ще се раздава максимално на терена, тъй като искаме да ги радваме и да са щастливи от нашите продукции и резултати.

Влатко, играе ли Ви се във водещ български клуб или искате след време отново да излезете в чужбина?

Договорът ми изтича на 30 юни 2022 година и не съм мислил по този въпрос. Но мисля, че имам още работа в Черно море и сега съм отдаден изцяло на Черно море.

Колко по-силни отбора има в елита от Черно море?

Само Лудогорец и ЦСКА. Тези два клуба разполагат с най-големи бюджети и най-много качествени футболисти и логично ще се борят за титлата. След тях идва голяма група равностойни отбори, сред които е и Черно море. Всеки в лигата може да победи всеки и всеки ще губи точки. Така че битката и за Европа, и за Топ 6, и за оцеляване, ще е ожесточена.

Влатко, кое първенство е по-силно – българското или северномакедонското?

Определено българското.

Защо тогава националният отбор на Северна Македония е по-добър?

Защото най-добрите македонски футболисти играят в силни европейски първенства.

Кой е основният проблем на футбола в Северна Македония?

Липсата на бази и стадиони. Шефовете на клубовете обаче разбраха, че по този начин не развиваме футбола и започнаха реконструкция на съоръженията си. Ние разполагаме само с един европейски стадион - в Скопие, но това е твърде малко. Дано участието на националния ни тим на Европейското да е стимул за вдигане на нивото на нашия футбол. Още повече деца да се запалват по играта, да развиват дарбата си на добри терени и да произвеждаме повече стойностни играчи.

Кой град Ви харесва повече – Варна или Скопие?

И двата имат чар, но Варна наистина е прекрасна. Има си и море. Докато в родния ми Скопие си нямаме и ако искаме да идем на Охридското езеро, ще ни отнеме два часа и половина в едната посока.

Варненките или жените в Скопие са по-хубави?

Чувал съм, че българките като цяло са красиви, но не се заглеждам по тях, защото си имам сериозна приятелка. И тя като мен е от Скопие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички