Владимир Зографски остава лидер в лятната верига, но завърши втори в Хинценбах


Владимир Зографски остава лидер в лятната верига, но завърши втори в Хинценбах
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

1000 0

Най-добрият състезател на България по ски скоковеВладимир Зографски, финишира на второ място в предпоследния кръг на лятната верига по ски скокове в Хинценбах. По този начин той запази солидна преднина на първо място в генералното класиране.

Българинът започна деня с пето място в квалификациите. Той обаче успя да подобри класирането си още в първия рунд на скоковете. Владо записа опит на 89 метра и спечели 124.3 точки, изоставайки с 1.4 точки само от временния лидер – австриецът  Даниел Чофених.

След това във втория рунд Зографски скочи на 87 метра за 120.4 точки. Така той  завърши деня със сбор от 244.7 точки на втората позиция. Съперникът му за титлата Грегор Дешванден от Швейцария стана победител  с 1.9. Трети завърши Чофених с 0.7 точки зад българина, а четвърти бе германецът Андреас Велингер, който спечели кръга от лятната верига по ски скокове в събота.

Зографски има три победи и три втори места през сезона, което му отрежда първа позиция в класирането с 580 точки. Дешванден е с 546 и единствен може да го свали от върха в последния кръг на "Фогтланд Арена" в Клингентал следващата седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зографски след историческото постижение: От 25 години мечтаех за този момент, усещането е невероятно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички