Весела Димитрова: Момичетата се постараха изключително и се бориха наистина докрай


Весела Димитрова: Момичетата се постараха изключително и се бориха наистина докрай
Снимка: БГНЕС

1659 0

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика - Весела Димитрова, сподели, че е много щастлива от спечелената световна титла в многобоя на Световното първенство в София. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които са дебютантки на такъв форум, завоюваха първо злато в кариерата си като отбор от шампионат на планетата, а освен това и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024.

Ето какво сподели старши треньорът ни:

"Много съм щастлива, че точно в София и с тези дебютантки успяхме да спечели световната титла. Нямах световна титла и силно се надявах и вярвах, че ще го постигнем заедно. Изключително съм щастлива и доволна от децата".

"Това го репетирахме, тъй като не сме още стабилни и предполагахме, че ще допуснем някои неточности в едното съчетание или в другото. Говорихме с момичетата, че трябва да се борим до край, че не всичко след първото съчетание е загубено. Така че овладяхме много добре емоциите, момичетата се постараха изключително и се бориха наистина докрай".

"Аз се притеснявам за всеки един елемент, за всяко едно мигване и трепване. Така че бях силно притеснена и преди обръчите, и преди лентите, но имах усещане, че момичетата са толкова отдадени на тренировките последните месеци, че ще се справят с всичко".

"В интерес на истината аз въобще не знаех какви оценки имаме. Дори попитах Михаела Маевска може ли да станем трети, тъй като си мислех, че след грубата грешка на обръчи сме доста назад. Наистина се стараех да не гледам, но просто все едно ми падна камък от сърцето. Такова напрежение изпитвах, защото това е наистина един толкова сложен уред и лентата, и топката, особено в комбинация наистина е доста сложно за изпълнение без грешка".

"Мисля, че ще дишаме малко по-лесно. Вече познавам момичетата, както и те мен. Ще си направим още по-хубави и атрактивни съчетания, ще се сработим още повече и смело мога да кажа, че с тези деца бихме могли да атакуваме отново титлата в Париж", завърши Димитрова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички