Величие в хвърлянето на копие слага край на своята кариера


Величие в хвърлянето на копие слага край на своята кариера
Снимка: Getty Images/Guliver

1166 0

Легендарната лекоатлетка и величие на копието от Чехия Барбора Шпотакова обяви, че слага край на своята кариера. Тя обяви това днес (9 септември) в любимия си ресторант в центъра на Прага, "където винаги е обичала да ходи за халба Пилзнер".

Двукратната олимпийска шампионка казва "сбогом" на спорта, след като се състезава за последен път на финала на Диамантената лига в четвъртък (8 септември), където се класира пета, след като почувства болка в глезена по време на загрявката.

"Малко ми е мъчно за представянето, но има и по-лоши неща, които могат да се случат. Това е просто спорт. Това не беше най-лошото и не беше най-доброто ми представяне. За мен просто е голям успех да съм тук и да се състезавам. След Европейското първенство в Мюнхен миналия месец се почувствах толкова уморена, че не исках да се състезавам повече", заяви чехкинята.

Шпотакова е олимпийска шампионка от Олимпийските игри в Пекин през 2008 и Лондон 2012 в хвърлянето на копие. Чехкинята е единствената жена с общо три олимпийски медала в хвърлянето на копие (включително бронз в Рио 2016). Тя се класира на 14-о място в своята пета и последна олимпиада в Токио 2020. Шпотакова постави световния рекорд от 72.28 метра през 2008 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как светът на спорта се сбогува с кралица Елизабет II.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички