Ваня Стамболова: На европейското ще разчитам на моя финален спринт


Ваня Стамболова: На европейското ще разчитам на моя финален спринт
Снимка: БГНЕС

1880 0

"Нямам опит в тази дисциплина, но заминавам със самочувствие, имам доста добър финален спринт, на който ще разчитам" - заяви за БГНЕС Ваня Стамболова преди полета си за Цюрих, където ще участва на Европейското първенство по лека атлетика.

Стамболова е европейски шампион на 400 метра от Гьотеборг 2006 и вицешампион на 400 с препятствия от Барселона 2010, но реши на първенството в Цюрих да бяга на 800 метра.

"Настроението е доста добро. От години не съм заминавала за първенство без напрежение и без големите очаквания за мен. Смених отново своята дисциплина и този път ще се състезавам на 800 метра и затова доста освободено заминавам. Въпреки това, и аз имам своите очаквания и амбиции, надявам се да направя едно добро бягане и след това да продължа напред" - сподели тя при заминаването си за Швейцария.

"Решихме малко да сменим дисциплината, тъй като в последните години на 400 с препятствия ме преследваше един карък и затова с моя треньор решихме да разчупим малко подготовката. Тази дисциплина не е толкова неочаквана, тъй като дълги години съм бягала на 400 и 400 с препятствия, подготовката е близка с тези дисциплини" - допълни Стамболова.

"Надявам се да подобря времето си от Стара Загора, тъй като в досегашните ми стартове бягах сама. В Цюрих ще имам конкуренция, която доста помага за развитието на резултата, особено на 800 метра и на по-дългите бягания. Надявам се на едно доста по-добро време. Нямам цел за класиране, имам цел да продължа колкото се може по-напред. Нямам опит в тази дисциплина, но въпреки всичко, заминавам със самочувствие, имам доста добър финален спринт, на който ще разчитам" - каза още лекоатлетката.

"Нататъшните планове ще се изградят след Европейското първенство, тъй като много неща зависят него" - завърши тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички