Важността на подготовката при игра на покер


Важността на подготовката при игра на покер
Снимка: iStock/Guliver

1353 0

Едва ли някой, който все още не се е разделил със здравия си разум, би започнал игра на покер без да се подготви добре. Но в какво всъщност се изразява най-добрата подготовка? Какво е важно да правим, за да бъдем наистина готови за игра или цял турнир?

Темата днес ще бъде именно как да се подготвим добре, преди да играем покер - било то с голям или малък залог, между приятели или срещу дилър в казино. Преди да продължим нататък, ще споменем, че в сайта на Silentbet можете да откриете изключително полезна и интересна информация, а специално всичко за покера може да прочетете тук

Без повече излишни приказки, нека започваме с покер подготовката!

Не спирайте да усъвършенствате уменията си

Един от ключовите, най-важни компоненти на подготовката е постоянното усъвършенстване, което се постига - на първо място - с много четене, а след това - и с практика. Когато човек знае повече, наясно е със стратегиите, триковете, тактиките и прочие, той може да бъде по-нащрек в играта и да анализира неща, върху които средностатистическият играч не би се замислил особено дълго. Това важи за видовете покер като цяло, без значение към кой от тях сте се насочили. 

Тук някои от читателите биха ни упрекнали, използвайки за аргумент таланта, завидните способности и победи на първите покер играчи, които са нямали откъде да черпят знания. Не можем да оспорим факта, че за времето си същите са били наистина добри, но нека не оставаме слепи за обстоятелствата: противниците им също не са разполагали с книги. И съответно, ако покер играч от 70-те години се изправи срещу такъв от 2021, то той ще бъде многократно побеждаван. 

Грижете се за здравето си

Макар и на пръв поглед да звучи странно, грижата за здравето е от изключителна важност дори, когато става въпрос за играта на покер. Функциите на мозъка, когнитивните способности и скоростта на мисълта пряко се влияят от това в какво състояние е тялото ви. Замислете се: двама души се изправят в игра на покер, като единият е угрижен, недоспал и уморен, а на всичкото отгоре е бил и на запой предната вечер! Вторият играч, от своя страна, получава цялата си нощна дажба сън, приготвя си здравословна закуска и отива на кратка разходка в парка, след което чете книга. Кой, според вас, има по-голям шанс да спечели играта?

Надяваме се горепосоченият пример да онагледява максимално добре важността на физическото и психическото здраве! Хранете се правилно, спортувайте, почивайте достатъчно и посетете специалист, когато усетите, че нещо не е наред. 

Подбирайте игрите, в които участвате

Невероятно съществено, необходимо и ценно качество, което може един покер играч  да притежава, е именно това да познава себе си - силните и слабите си качества, в кои игри може да се справи по-добре и в кои - не толкова, срещу какви опоненти да си позволи да се изправя и от кои трябва да страни.  

Ако трябва да бъдем честни, толкова много загуби биха могли да бъдат избегнати и предотвратени, само ако залагащият би могъл да оцени правилно какъв вид покер може да играе най-добре, кого да предизвика на масата и прочие. Маса талантливи играчи не са наясно със собствените си таланти и способности именно поради факта, че не могат да погледнат по-обективно на нещата и да определят мястото, на което принадлежат към момента. 

Един прост пример, който можем да ви дадем, е един млад и талантлив артист, на който обаче математиката не му е сила. Как мислите вие: дали би било по-добре артистът да се занимава със счетоводство, отколкото с дизайн? Същото се отнася и за покер играчите! Когато тръгнете в посоката, в която сте най-добри, успехът ви е гарантиран. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички