Юсейн Болт с шеста подред награда за Спортист на годината


Юсейн Болт с шеста подред награда за Спортист на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

957 0

Непобедимият спринтьор от Ямайка Юсейн Болт спечели безпрецедентната си шеста нарада за спортист на годината от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF).

„Живея аз моментите, в които влизам на стадиона”, сподели Болт по време на награждаването. „Обичам да се състезавам. Мечтая да бъда на стадиона и да се състезавам с най-добрите”.

30-годишната светкавица завърши този спортен сезон без нито една загуба. След игрите в Рио той се превърна в първия атлет в историята на спорта, който печели златото и в трите дисциплини, в които участва (100м, 200м и 4х100м), при това в три поредни Олимпийски игри.

Деветкратният олимпийски шампион обаче ще постави край на кариерата си след световното първенство в Лондон следващата година, като в последните дни се заговори, че той дори няма да защитава титлата си на 200 метра в британската столица.

Тазгодишният носител на наградата на IААF за жена-атлет на годината пък отиде при 25-годишната етиопка Алмаз Аяна заради триумфа й на 10 000м по време на Олимпийските игри в Рио. Тя спечели златото и постави невероятния световен рекорд от 29м и 17сек. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички