Юсейн Болт разби мечтите на фенове след интересно признание


Юсейн Болт разби мечтите на фенове след интересно признание
Снимка: Guliver/GettyImages

2449 0

Забележителната кариера на Юсеин Болт може и да приключи по разочароващ начин за спринтьора от Ямайка след травмата в адуктора на последните 50 м по време на 4х100 м на Световното през 2017, но това можеше и да не бъде последната му изява на пистата.

Болт спечели последния от осемте си златни медала в Рио 2016 и често след това споделяше, че не възнамерява да участва на Игрите в Токио това лято. Но преди е имало моменти, в които най-бързият човек на планетата е обмислял завръщане в спорта.

„Разговарях с треньора си. И той реагира „Не, няма да го направиш. Хората, които прекратяват кариерата си и се завръщат – не винаги се получава“. За мен в края знаех, че е време да се откажа, защото бях изгубил мотивацията. Но всеки път, когато наблюдавам състезанията, пистата ми липсва. И всеки път, когато отивам до пистата, за да видя треньора ми, се питам „Взех ли правилното решение?“…Но после се разубеждавам и си казвам „Да, взех правилното решение. Не ми липсва това“, сподели той пред Кой Уайър от CNN Sport.

Болт спечели безпрецедентните три златни медала в последователни Олимпиади между 2008 и 2016 на 100 и 200 м, и даде най-бързо време в света от 9.58 и 19.19 в Берлин през 2009. „Живея за състезанията. Когато се състезавах, чувствах, че ако никой не тича бързо, аз няма да съм щастлив. Исках да изляза срещу най-добрите, защото се наслаждавах на това да доказвам всеки път на пистата, че аз съм най-добрият – да знам, че съм работил усилено и това се отплаща“, допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички