Тъжна равносметка: България взе само един медал в Ташкент


Тъжна равносметка: България взе само един медал в Ташкент

3207 0

Само с един спечелен медал приключи участието на България на Световното първенство по борба в Ташкент, Узбекистан.

И двамата ни представители днес в класическия стил - Иво Ангелов и Владислав Методиев, не успяха да пробият до отличията. Най-близо до тях бе Методиев, който стигна до репешажите в кат. до 98 кг. Той започна с две победи - срещу украинеца Тимченко с 3:2, а после тушира и венецуелеца Карабало. На четвъртфиналите обаче европейският вицешампион за 2013-а бе спрян от германеца Хаслар - туш, който обаче стигна финал и даде втори шанс на Методиев. По време на схватката обаче българинът получи травма на носа. Миналата година по време на турнира "Никола Петров" той получи счупване на същото място. Травмата се оказа сериозна и в репешажите Методиев получи лекарска забрана да не излиза срещу румънеца Алексус.

Световният и европейски шампион за 2013 година Иво Ангелов (59 кг) отпадна рано. Той стартира с технически туш срещу испанеца Алберт Багумян - 9:0, а в следващия кръг приключи наравно - 1:1 с норвежеца Берг. Скандинавецът не успя да стигне финала и българското участие приключи.

Така равносметката за българската борба от световното в Ташкент е едно бронзово отличие, спечелено от Тайбе Юсеин. Отборът ни в класическата борба се прибира утре, 15 септември, с полет в 20:40 часа от Истанбул. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички