Тренировки за бягане: Как тренира лекоатлетът Мартин Проданов? (ВИДЕО)


Тренировки за бягане: Как тренира лекоатлетът Мартин Проданов? (ВИДЕО)
Снимка: Личен архив / Мартин Проданов

1255 0

Лекоатлетът Мартин Проданов държи националния рекорд на 1500 метра, след като в началото на годината подобри 40-годишното върхово постижение на Евгени Игнатов. Проданов тренира и учи в САЩ, а в интервю за Sportlive.bg разкрива и част от "тайните" на това да бягаш бързо.

Мартин започва да се занимава с лека атлетика през 2017 година, а резултатите не закъсняват. Зад тях се крие много талант, но и много тренировки. Усилията, които влага Мартин в тренировките, се отплащат и сега той е най-добрият действащ състезател в средните бягания у нас.

Колко километра на седмица бяга Мартин Проданов?

Мартин е специалист на 1500 метра, но обожава да се състезава и на 800 метра. За да се готви на ниво за тези дистанции, всяка седмица Проданов пробягва около 100 километра. Казва, че седмичният обем километри е строго индивидуален и някои бегачи биха се нуждаели от повече, а други - от по-малко.

Цялото интервю с Мартин Проданов гледайте ТУК

Видове тренировки

Проданов тренира най-често в група с други състезатели от колежанския му отбор в Щатите, а конкуренцията му помага да се развива. Всеки тренировъчен ден за Мартин е различен: от леки и дълги бягания, през темпови тренировки, до бързи интервали.

Интервали

Любимата му тренировка е свързана с отсечки по 400 метра, но обича да прави и темпови бягания, популярни още като "трешхолд". В интервюто си за Sportlive.bg Проданов разкрива как протича една негова тренировъчна седмица, как възстановява и как се подготвя за състезания. 

Цялото интервю с Мартин Проданов гледайте ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички