Топ 8 на аксесоарите без които един велосипед не може


Топ 8 на аксесоарите без които един велосипед не може
Снимка: martobike.bg

188 0

Денят на покупката на велосипед е отдавна закъснял! Прекарали сте много време в избор на модел, който да отговаря на вкусовете ви, оптимизирали сте бюджета си и вече очаквате с нетърпение безгрижната разходка с чисто нов „железен кон“.

Но преди да седнете на седлото и да натиснете педалите, помислете дали имате всичко необходимо, за да се насладите максимално на пътуването. Добрият велосипед е важен, но карането на колело няма да е забавно, ако трябва да бъркате в джоба си, за да не изпадне телефонът ви, или ако сте жадни, защото нямате поставка за бутилка с вода...

Нека поговорим за аксесоарите, които се предлагат за велосипеда ви, за да бъде всяко пътуване безопасно, удобно и ефективно.

Безопасността на първо място!

И не става дума само за вашата лична безопасност, но и за безопасността на другите участници в движението. Тази отговорност е също толкова важна част от колоезденето, колкото и лекият бриз. Просто го приемете за даденост и се уверете, че разполагате със следните елементи.

1. Каска. Не е необходимо да обясняваме, че не трябва да се движите по пътищата без него. Никой не е застрахован срещу внезапни удари и дупки, рязко спиране и в резултат на това падане. Запазете здравето и живота си - те ще са ви необходими!

2. Звънец. Ако не искате да се провиквате през цялото време, просто си купете този аксесоар. Да, пешеходците и други изненади могат да прескачат завои, да се качват на велосипедни пътеки и просто да пречат на движението, така че звънецът е най-доброто решение за предупреждение за приближаването им. Обикновено се монтират на кормилото и се предлагат в няколко варианта: ударни (в тях е скрит чукче), клаксони, които издават звуков сигнал при натискане на гумена крушка, или електронни тонове, които възпроизвеждат мелодия.

3. Багажник. Ако имате честа нужда да пренасяте нещо с вашия велосипед, а защо не и да превозите някой приятел, то определено това би било задължителен аксесоар за вашето колело. Богата гама и различни модели може да намерите на страницата:

Багажник за колело от Martobike.bg

4. Катинар за велосипед. Ако не искате да се разделите преждевременно с новооткрития си и във всеки смисъл скъп приятел, вземете си заключващо устройство. Той закрепва велосипеда към неподвижен обект (стълб, решетка, ограда, пасарелка) и го предпазва от крадци. Ключалките за велосипеди могат да бъдат U-болтове, верижни и въжени ключалки, както и кодови ключалки.

5. Светлини и светлоотразители. Тези аксесоари са от съществено значение за вечерното и нощното колоездене в града или по магистралата. Те привличат вниманието на велосипедиста както към водачите на автомобили, така и към други велосипедисти и минувачи, като свеждат до минимум риска от сблъсъци и други произшествия. Светлоотразителите се закрепват към предната част или кормилото на рамката, спиците и стойката на седалката. Те не блестят сами по себе си, но отразяват блестящо светлината. Всички останали ще ви благодарят за задния фар, а вие ще харесате и предния. В тъмната част на града не можете без него!

6. Калници. Някои хора предпочитат да се справят без тях, тъй като смятат, че калниците развалят външния вид на велосипеда. Съмнителен аргумент, ако вземете предвид факта, че без тях собственият ви външен вид може да бъде разрушен. И няма вероятност луксозните ви дрехи да бъдат изцапани от калта и пръските под колелата... Калниците са прикрепени към корпуса над колелата и могат да бъдат дълги или къси, изработени от метал или пластмаса. Изберете си!

7. Чанта за велосипед. Незаменим помощник при пешеходни преходи и обиколки на града. Перфектната алтернатива на тежките багажници за велосипеди. Изборът на модели и размери е почти неограничен. Можете да изберете такъв, който се прикрепя към рамката или седлото, или такъв, който се прикрепя към кормилото или багажното отделение.

8. Стойка за бутилка. Водата е задължителна за всяка спортна дейност - колоезденето не прави изключение. Най-добре е да го поставите директно върху рамката на велосипеда или кормилото. Обикновено е подходящ за специални бутилки за вода, както и за обикновени бутилки за вода.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички