Топ 10 на най-скъпите български футболисти през новия сезон в efbet Лига


Топ 10 на най-скъпите български футболисти през новия сезон в efbet Лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5345 0

Намираме се на прага на старта на новия футболен сезон и може би точно това е времето да поставим новите очаквания и възможности, които предстоят. Без съмнение миналият сезон беше смятан за един от най-вълнуващите и доста дълго време отбори като Лудогорец трябваше да се напрягат за всяка една точка, преди да затвърдят позицията си и по всичко личи, че тази година няма да бъде по-лека, особено след като се намираме в активен трансферен прозорец.

Предстоят много интересни и активни месеци, а всички спортни интервюта може да следите в платформата на Efbet, както и развитието на трансферния прозорец в родната лига. Ето кои са най-скъпите играчи към този момент. Ще ги разгледаме по стойност и отбор към този момент, но не трябва да забравяме, че последното може би подлежи на промяна. Не трябва да се изненадваме, че някои от най-скъпите играчи в момента са собственост на Лудогорец. Шампионът инвестира много в селекцията си и ако има мераклии за привличането на нови кадри, те определено ще изискват сериозни суми.

Най-скъпият футболист на орлите в момента  е Антон Недялков, който се оценява на сумата от 3.2 милиона евро, според анализаторите, тази цена се повишава, но левият бек може само да се радва. 28-годишният Недялков спокойно може да очаква покани и от чужбина. Пристигането му от американския  Далас дойде с определени инвестиции, но нека не забравяме, че е Недялков вече е сменил няколко отбора и има необходимия опит, за да предложи услугите си на всеки отбор, който пожелае да заплати сумата.

Вторият в класирането е Кирил Десподов. Неговата стойност е от 3 милиона евро и бихме заявили, че е дори скромна, след като дясното крило е на скромната възраст от 24 години. Най-доброто за г-н Десподов предстои и може би не трябва да се изненадваме, ако други клубове проявят интерес към него. Лудогорец е една добра школа, но ако обърнем внимание на обиколката в Европа, която е направил младият талант, очевидно е само въпрос на време, преди да спечели интереса на някои скаут.

Цициньо е бразилкосто попълнение на Лудогорец и десен бек в защитата на отбора. Привлечен е директно от Южна Америка и както се досещаме, идва с необходимата страст, която бразилците показват във футбола. Предвид 32-годишната му възраст е логично да очакваме евентуален интерес от родните клубове, но експанзия в чужбина може да бъде малко по-трудна, особено след като последната покупка през 2015 г. беше за много по-ниска стойност от посочената. Бразилецът е закупен за сумата от 900 хиляди евро, а тогава  е струвал 2.75 милиона евро. Сега вече се оценява на 1.2 милиона евро и най-вероятно с годините ще понижи своята стойност.

Доминик Янков обаче върви към възход. 20-годишният център на Лудогорец има много привлекателна история и след като стартира своята футболна кариера в Канада, неговите родители решават да се върнат в България, но не преди да направят едно по-сериозно проучване кой отбор би бил най-подходящ за развитието на кариерата му. Логично е, че при пристигането си е увеличил своята стойност няколко пъти и днес е един от много ценните кадри на отбора. Футболистът прекара известно време в обстановката на Ботев Враца и след това беше върнат с място в първия отбор.

29-годишният Пламен Илиев е добре известен страж на орлите, но както се досещаме, анализаторите понижиха неговата стойност с половин милион евро. В момента се оценява на точно 1 милион, но предвид възрастта и изявите си, той може да се смята за един добър кандидат за наем. Покупките биха били малко по-трудни за финализиране.

Тодор Неделев е свежото попълнение в класацията и не е сред редиците на Лудогорец. Откриваме го с екипа на Ботев Пловдив. 28-годишното крило има какво още да даде от себе си за качественото представяне на канарчетата в настоящия сезон. Стойността му е 1 милион евро, но ако вярваме на желанията на селекционерите в Ботев, шансове ще се дават на младите надежди, следователно тук можем да говорим за очаквани преговори, но те не са задължителни. Всичко зависи от финансовото състояние на клуба, макар и да няма официална информация за потенциални търговски маневри.

Бирсент Карагарен показа добри резултати през изминалия сезон и влиза в разцвета на силите си. На 28 години, дясното крило на железничарите успя да повиши своята стойност, но не достатъчно, за да влезе в клуба на милионерите. Възрастта му също не е фактор, особено след като се наложи като един от ценните играчи и през настоящия сезон можем да очакваме още изяви, но не ухажване от други клубове, поне не и на този етап, когато Локо ще има нужда от всички сили и качество, за да се състезава в свирепата битка.

Георги Терзиев няма нужда от много представяне. Централният защитник на орлите успя да покаже добри умения и качество на игра, но въпреки това получи сваляне на стойността с около 300 хиляди евро, което го вади от клуба на милионера и въпреки това цената му продължава да е добра - 900 хиляди евро. Визитката му показва една кратка разходка в няколко родни клуба, както и един наем в Хайдук Сплит, но от 2017 г. има място в Разград и не може да се оплаче от доверието на отбора си.

Петър Витанов е един от ценните футболисти на железничарите от Локо Пловдив и след един доста добър сезон е успял да удвои своята стойност. Дефанзивният халф показа своята лоялност към клуба дори в трудните моменти на изминалия сезон и макар да разполага с договор до 2023 г. не е изключено да спечели вниманието на другите клубове. Витанов е сравнително млад и обигран в една от най-добрите школи към този момент, а ниската сума го прави особено привлекателен за редица отбори, които имат нужда от качествен кадър. Това име ще е интересно за следене до края на трансферния прозорец.

Финалът на класацията е Спас Делев, чието име често присъстваше сред коментаторите през последния сезон. Делев е добавил 350 хиляди евро като стойност и въпреки това може да се смята за доста добра инвестиция. Футболистът на Арда Кърджали може да получи покана за по-престижен роден клуб, но тук идва въпросът с лоялността и възрастта. На 31 години всяко следващо предложение може да бъде последно и в някои кръстопъти и избори, футболистите могат да постигнат гениални успехи и тотални провали.

Разбира се, нищо не е окончателно и винаги може да се информирате в посочената платформа, където винаги получаваме възможно най-точната информация относно предстоящия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички