Теодора Илиева е 36-та на световното първенство за юноши по сноуборд крос


Теодора Илиева е 36-та на световното първенство за юноши по сноуборд крос
Снимка: Еврофутбол

1485 0

Спортният талант на „Еврофутбол“ Теодора Илиева завърши на 36-то място на Световното първенство за юноши по сноуборд крос, което се проведе от 31 март до 1-ви април в Ритералм (Австрия). 16-годишната столичанка се състезава едва от четири месеца във възрастова група от 15 до 19-годишни девойки, но въпреки това успя да покаже своите способности на Световното, където бяха представени 52 от най-добрите сноубордистки.

Ден по-късно, на 02.04.2019 г. Теодора и Валентин Миладинов се класираха на 23-о място на Световното първенство за юноши по SBX Team. В момента тя е на 126-о място в ранглистата за жените в сноуборд кроса. На 6 и 7 април й предстоят последните състезания за сезона, които ще се проведат отново в Австрия.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ за 2019-та - Биляна Чавдарова, взе два сребърни медала от състезанието „Маратон Пампорово“, което се проведе на 29.03.2019 г. 14-годишната състезателка от Стамболово грабна две 2-ри места на 10,5 км за момичета старша възраст свободен стил от надпреварата, която е и Държавен шампионат.

Програма „Спортни таланти“ е част от „Печелиш и помагаш“ – проектът на „Еврофутбол“ за корпоративна социална отговорност. Програмата се реализира от 2012 г. насам в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и цели да подпомогне развитието на следващите поколения спортисти на България.

До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 г. са на стойност близо 800 000 лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички