Таков: Кличко си е слагал нещо в ръкавиците? Абсурд!


Таков: Кличко си е слагал нещо в ръкавиците? Абсурд!
Снимка: БГНЕС

2668 0

В социалните мрежи тръгна дискусия за начина, по който Владимир Кличко и Кубрат Пулев свалят ръкавиците и бинтовете си след мача. Докато българинът сам се справя със свалянето, украинецът използва нож, за да махне своите. Заради това "24 часа" се обърна към единия от треньорите на Кобрата с въпроса дали могат да стават манипулации.

"Да се твърдят такива неща, е пълен абсурд. Този мач има супервайзър, който следи всяка една минута от подготовката на боксьорите. След което се подписва, че всичко е наред. Отделно имаше и човек от "Зауерланд", който присъства на слагането на ръкавиците на Кличко. В бокса трудно могат да станат измами. Поне не в сегашно време", категоричен бе Михаил Таков, който се включи в последните дни от подготовката на Кубрат Пулев за мача.

"За съжаление, нашият спорт е такъв - или побеждаваш, или падаш. В крайна сметка тази загуба може да донесе много на Кубрат. Защото до момента той не я познаваше. Сега, ако анализира правилно и си извади поуките, ще се върне още по-силен. Защото е голям българин и боксьор", допълни още главният треньор на националния ни отбор.

"Само поглеждате статистиката и ви става ясно всичко. 65 мача срещу 20. 52 нокаута. 18 защити на титлата. Всичко е опит, опит, опит, опит и нищо повече. Нито класа, нито възможности. Защото, ако Кубрат имаше този опит, сигурен съм, че мачът щеше да завърши по друг начин. И в това съм абсолютно сигурен", продължи Михаил Таков.

"Всичко идва с опита. 2 години се водеше война на нерви срещу Кубрат. И в крайна сметка получиха своето. Но той ще излезе от тази ситуация, бъдете сигурни", допълни той.

"Вижте, и Кличко има загуби. И то изключително тежки. С нокаут. И то, преди да стане световен шампион. И това е част от опита, който трябва да натрупа. При Кубрат всичко стана прекалено бързо. Хвърлен бе срещу силни съперници и заради това стана претендент №1, което също не е малко. Всичко ще си дойде на мястото. Може и да има грешки. По принцип Кличко обича да го атакуват", допълни Таков.

"Неслучайно му казват Доктора. Той е изключително интелигентен боксьор и заслужава уважение. Но няма по-добри качества от Кубрат. Сега е важното да се развият тези качества. За да може да се стигне до момента, който бе очакван от цяла България. Разберете, близко сме, всичко зависи от това как сме си научили урока. Трябват сериозни анализи. И от него, и от треньорите, и от мениджърите. И да се намери най-добрият път за развитие на Кобрата", каза още Таков.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Руски промуотър: Кличко би Пулев нечестно, полицията да разследва ръкавиците му!

Конспирация: Защо бинтовете на ръцете на Кличко изглеждаха различно?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички