Таков: Игричките на Кличко няма да пречупят Кубрат


Таков: Игричките на Кличко няма да пречупят Кубрат
Снимка: БГНЕС

1657 0

Треньор №1 на България за 2012 година и личен наставник на Кубрат Пулев - Михаил Таков, изрази увереност, че Кобрата няма да се поддаде на психоатаките, които Владимир Кличко упражнява върху него. Специалистът, който в момента е главен треньор на всичките ни национални отбори по бокс, е категоричен, че именно украинецът е започнал войната, която се разрази в пълна степен преди месец. Тогава Пулев директно обвини Стоманения чук, че използва допинг.

"На практика тези атаки бяха инициирани от Кличко. Те започнаха още преди година и половина, когато Владимир отказа да се бие с Кубрат. Още тогава Кобрата си спечели правото да излезе срещу него на ринга, но украинецът направи всичко възможно това да не се случи. Всичко е част от играта. Такива удари са неизбежни преди мач за световна титла. Въпрос на тактика е. Играта не е само на ринга, тя даже основно е извън него. Но аз съм сигурен, че Кубрат ще удържи на игричките на Кличко. Той е показал, че е много стабилен психически и не ми се вярва в последния месец да се причупи", сподели Таков пред "Тема спорт".

Макар и не толкова близо до Пулев, треньорът следи внимателно подготовката му. Той също е замислил план за неутрализирането на силните страни на Кличко, който ще бъде обсъден с германския специалист Ото Рамин.

До мача на 6 септември в Хамбург остава малко повече от месец - време, през което Кобрата ще тренира в Германия заедно с още трима спаринг партньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички