Тайсъна наби Мохамед Али и донесе европейска титла на България


Тайсъна наби Мохамед Али и донесе европейска титла на България

2354 0

Даниел Асенов спечели златен медал за България на европейското първенство по бокс в Самоков. На финала в категория до 52 кг Тайсъна, както всички наричат нашето момче, срази представителя на Великобритания с гръмкото име Мохамед Али.

18-годишният Асенов успя да наложи своя стил на игра. Той непрекъснато скъсяваше дистанцията и нанасяше точни удари, предимно крошета. Тайсъна успя да спечели първите два рунда с единодушно решение на съдиите - 10:9 в първия рунд и 20:18 след втория рунд. В последната част Мохамед Али се опита да обърне мача, но без успех. Секунди преди края на финалната среща Даниел Асенов вдигна триумфално ръце и поздрави публиката в "Арена Самоков", а след това изчака реферът Денис Попов от Русия да вдигне ръката му - победа по точки с пълно съдийско единодушие - 3:0 (29:28, 30:27, 29:28).

По този начин Даниел взе реванш от британеца за загубата с 1:2 съдийски гласа на финала на европейското за младежи в Загреб през 2014 г.

Българските национали завършват 41-ото европейско първенство в Самоков с 5 отличия след златото на Асенов и бронзовите медали на Тинко Банабаков (49), Елиан Димитров (60), Тервел Пулев (91) и Петър Белберов (+91).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички